Srijeda, 8 prosinca, 2021

Finalista ‘X Factora’ već dva puta prevario smrt

Nemojte propustiti

Finalista šoua “X Factor Adria”, Makedonac David Temelkov, stradao je kada je na njega pao prozor, a poslije toga imao je i saobraćajnu nezgodu.

Dječački šarm, glas slavuja i isklesano tijelo donijeli su Davidu Temelkovu (22) obožavateljke širom regije. Makedoncu, koji je svojim nastupom uspio rasplakati Aleksandru Kovač (42), život su promijenile teške nezgode.

“Prvi put sam prevario smrt kad je na mene dok sam vježbao u teretani pao prozor. Staklo mi je posjeklo ruku na tri milimetra od glavnog živca koji povezuje ruku s mozgom. I danas imam veliki ožiljak”, rekao je finalista “X Factora”. Druga nezgoda Davida Temelkova zadesila je nakon bootcampa, kad je otišao na nekoliko dana u Makedoniju.

“Tada sam imao saobraćajnu nezgodu. Dok sam se vozio taksijem, na nas je naletio automobil koji je jurio 200 km na sat. Ne sjećam se ničega, ali mi kažu da sam izvlačio i vozača i taksistu iz automobila u plamenu”, kazao je pjevač. Zaradio je potres mozga, ali nasreću, kaže, nije bio težih posljedica. Zanimljivo je, dodaje David, što je neposredno prije toga na društvenoj mreži objavio sliku svog idola, Tošeta Proeskog, koji je poginuo 2007. u saobraćajnoj nesreći.

“I u bootcampu sam dobio njegovu pjesmu. Sve to shvatam kao znak i tada sam odlučio da se moram baviti onim za što sam predodređen, a to je da kroz pjevanje publici prenesem svoju emociju”, zaključio je Makedonac. Dodao je da su mu nezgode promijenile odnos prema životu. David je dobio i prvu ozbiljnu poslovnu ponudu. Makedonski tekstopisac Ognen Nedelkovski, autor hita “Tajno moja” Tošeta Proeskog, obećao mu je napisati pjesmu, donosi 24sata.hr.

“To je velika čast i nadam se da će se naša saradnja ostvariti. Presretan sam, ovo je velika stvar za mene”, rekao je pjevač.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Grlić Radman poručio Milanoviću: Genocid je genocid, tu se ne propitkuje broj žrtava! Postoji samo genocid!

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović je u nekoliko navrata komentarisao genocid u Srebrenici prvenstveno nakon što je HDZ uz SNSD...

Možda vas zanima i ovo