Srijeda, 5 svibnja, 2021

Firma u Bosni i Hercegovini svojim radnicima za sklapanje braka daje 300, a za prvo dijete 400 KM!

Nemojte propustiti

Trećina od 1.532 zaposlenih mlađa je od 35 godina, a u porodicama radnika ove kompanije ima oko 600 djece uzrasta do deset godina

U ova teška vremena kada sve više ljudi odlazi iz BiH, a natalitet se smanjuje, Sindikat zvorničke „Alumine“ pokušava stimulirati parove za brak i rađanje. Već četiri godine izdvaja radnicima koji zasnivaju bračnu zajednicu 300 KM, a za prvo rođeno dijete 400 KM.

Za četiri godine sklopljeno je 97 brakova i rođeno 177 djece. Rođenje drugog i svakog narednog djeteta stimulira se za dodatnih 100 KM, odnosno 500 KM za drugo, a 600 KM za treće dijete i tako redom.

Trećina od 1.532 zaposlenih mlađa je od 35 godina, a u porodicama radnika ove kompanije ima oko 600 djece uzrasta do deset godina, piše Avaz.

– Akciju smo pokrenuli u oktobru 2015. godine. Na početku smo imali do dva vjenčanja mjesečno i isto toliko rođenja djece, da bi u narednom periodu taj trend bio u porastu. Svjesni smo da ove pomoći nisu presudne ni za sklapanje braka ni za proširenje obitelji, ali su možda onaj tas na vagi koji prevagne u korist nataliteta – kaže predsjednik Sindikata Radenko Smiljanić.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

U RS-u zabrinuti zbog dolaska američke vojne mašinerije u BiH: Dodik je rekao da neće biti NATO vježbi, neka to ispuni

Demokratski narodni savez poziva člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika da ispuni svoje predizborno obećanje i povuče svoju saglasnost na...

Možda vas zanima i ovo