Petak, 23 travnja, 2021

Firme za nabavku vakcina nisu dostavile dokumentaciju, danas hitni sastanak ad hoc tijela

Autor:NAP.ba

Nemojte propustiti

Vlada FBiH na čelu sa Fadilom Novalićem u četvrtak je odobrila nabavku ruskih vakcina te je naglašeno kako će se u ovom postupku potpisati ugovori sa dvije kompanije

Nakon što je formirano ad hoc tijelo pri Vladi FBiH za nabavku vakcina te su sredstva u iznosu od 12 miliona KM odobrena za vakcinu Sputnik V, vijest je bila da odluka o nabavci vakcina ovisi o potpisu Zavoda za javno zdravstvo odnosno direktora Davora Pehara.

Rok danas do 10 sati nije ispoštovan, a Pehar nije mogao ništa učiniti, jer firme nisu dostavile potrebnu dokumentaciju. U međuvremenu su se javile dvije nove firme, potvrđeno je za Patriju iz Valde FBiH.

Tako za danas u 13 sati zakazana hitna sjednica ad hoc tijela pri Vladi FBiH za nabavku vakcina te će više informacija biti poznato nakon sastanka.

Podsjećamo, Vlada FBiH na čelu sa Fadilom Novalićem u četvrtak je odobrila nabavku ruskih vakcina te je naglašeno kako će se u ovom postupku potpisati ugovori sa dvije kompanije, tačnije banjalučkom kompanijom Krajinagroup i MGM farm Kakanj.

Konačna ponuda s neophodnom pratećom dokumentacijom, Izjava o tačnim rokovima 1. i 2. isporuke. Rok za dostavu je bio subota u 11 sati. Orginalne dokumente su trebali dostaviti jutros do 9 sati.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Zlatko Miletić šokirao izjavom: Janez Janša je kriminalac, ukrao je naš nov helikopter

"Taj čovjek kako se ponaša, on je kriminalac, povratnik u vršenju kaznenih djela. Kriminalac je od 1992. godine. Ukrao...

Možda vas zanima i ovo