Ponedjeljak, 23 svibnja, 2022

Fiskalno vijeće nije usvojilo Globalni okvir fiskalnog bilansa i politika u BiH

Nemojte propustiti

Fiskalno vijeće na današnjoj sjednici nije postiglo saglasnost

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija održao je danas putem video-linka 12. sjednicu Fiskalnog vijeća BiH, a na dnevnom redu razmatrani su dokumenti Globalnog okvira fiskalnog bilansa i politika u BiH za period 2022 – 2024. godine, Izvještaj o izvršenju Budžeta Fiskalnog savjeta za 2021. godinu i Prijedlog odluke o Budžetu Fiskalnog savjeta BiH za 2022. godinu.

Fiskalno vijeće na današnjoj sjednici nije postiglo saglasnost u vezi sa dokumentom Globalni okvir fiskalnog bilansa i politika u BiH za period 2022 – 2024. godine i isti nije usvojen.

Fiskalno vijeće usvojilo je Izvještaj o izvršenju Budžeta Fiskalnog vijeća za 2021. godinu i Prijedlog odluke o Budžetu Fiskalnog vijeća BiH za 2022. godinu.

Na sjednici kojom je predsjedavao predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija, učestvovali su zamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i ministar finansija i trezora BiH Vjekoslav Bevanda, predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković, premijer Federacije BiH Fadil Novalić, ministri finansija u Vladi Republike Srpske Zora Vidović i Vladi FBiH Jelka Milićević, gradonačelnik Brčko Distrikta Esed Kadrić, te guverner Centralne banke BiH Senad Softić.

Više s weba

Interesantno za vas

Izdvajamo

“Prava” sezona nije ni počela, a Hrvatska već ugostila milione turista

Uz domaće, valja istaknuti uvijek vjerne njemačke goste, zatim goste iz Slovenije, Austrije, Velike Britanije, Bosne i Hercegovine, Italije...

Možda vas zanima i ovo