Nedjelja, 28 veljače, 2021

FK Sarajevo ostalo bez pola uprave

Nemojte propustiti

Preminuo je Milan Bandić

ZAGREB - O detaljima, terminu pogreba, održavanju komemorativnog skupa, kao i ostalim informacijama vezanim uz ovu tužnu vijest, javnost...

“Neophodno je uvođenje poreza na luksuz… Ako neko kupi automobil za 200.000 KM, logično je da ne treba plaćati obični porez”

- Neophodno je uvođenje poreza na luksuz. Prije svega su to skupa alkoholna pića, luksuzni automobili... Ako neko kupi...

Hrvatski branitelji protiv izgradnje džamije Alija Izetbegović: Asocira nas na progone i etničko čišćenje

Nazvati vjerski objekt po Aliji Izetbegoviću, naglašavaju predstavnici udruženja proizašlih iz Domovinskog rata Bugojna, neprimjereno je iz više razloga...

Dr. Dragan Stevanović: Ovo nije “gripica” nego ozbiljna bolest; U karijeri nisam vidio veći broj teško oboljelih

Dr. Dragan Stevanović je kazao da za 30 godina nije vidio veći broj teško oboljelih. Mi smo upozoravali da se...

Ostavke su uslijedile nakon sastanka na kojem je, kako nezvanično saznajemo, došlo do burne rasprave između dijela članova UO koji su podnijeli ostavke te Munira Talovića i Agima Nikolića se druge strane.

Foto: ArhivNakon jutrošnjeg sastanka uprave FK Sarajevo, ostavke na sve dužnosti u klubu podnijeli su predjednik Amir Rizvanović, te članovu UO Edis Kusturica, Maid Delić i Irfan Redžepagić.

Ostavke su uslijedile nakon sastanka na kojem je, kako nezvaničnio saznajemo, došlo do burne rasprave između dijela članova UO koji su podnijeli ostavke te Munira Talovića i Agima Nikolića se druge strane.

Službeni razlog ostavki nije obznanjen, no teško je povjerovati da je svađa na sjednici uprave razlog za odlaske, Doduše, Edis Kusturica je takav potez najavljivao već neko vrijeme, ali pravi razlozi znat će se u narednim danima.

Kako se spekulira, jedan od razloga može biti i razočaranost načinom poslovanja kluba u kojem sve konce odavno već vodi upravo Redžepagić, te zasada neuspjelog projekta kupovine upravljačkih uloga kojima se planiralo sanirati dug od oko četiri i po miliona maraka. Do sada je u toj akciji skupljeno tek 92 hiljade maraka.

Ukoliko članovi UO koji su jutros podnijeli ostavke ostanu pri stavu da su neopozive, to će značiti kraje jedne od najneuspješnijih uprava tog kluba u poslijeratnim godinama. Uprave koja u dvadesetak mjeseci koliko je bila na vlasti nije osvojil niti jedan trofej a uspjela je u inozemstvo transferirati tek golmana Adija Adilovića za mizernih 10 hiljada eura obeštećenja. (N. Hasić)
(Bh-index)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Centrotrans: Izmjene saobraćaja povodom obilježavanja Dana nezavisnosti

Sve međunarodne linije ove kompanije saobraćat će bez izmjena, prema ranije planiranom rasporedu polazaka. Povodom obilježavanja Dana nezavisnosti Bosne i...

Možda vas zanima i ovo