Četvrtak, 26 svibnja, 2022

FK Sarajevo ostalo bez pola uprave

Nemojte propustiti

Ostavke su uslijedile nakon sastanka na kojem je, kako nezvanično saznajemo, došlo do burne rasprave između dijela članova UO koji su podnijeli ostavke te Munira Talovića i Agima Nikolića se druge strane.

Foto: ArhivNakon jutrošnjeg sastanka uprave FK Sarajevo, ostavke na sve dužnosti u klubu podnijeli su predjednik Amir Rizvanović, te članovu UO Edis Kusturica, Maid Delić i Irfan Redžepagić.

Ostavke su uslijedile nakon sastanka na kojem je, kako nezvaničnio saznajemo, došlo do burne rasprave između dijela članova UO koji su podnijeli ostavke te Munira Talovića i Agima Nikolića se druge strane.

Službeni razlog ostavki nije obznanjen, no teško je povjerovati da je svađa na sjednici uprave razlog za odlaske, Doduše, Edis Kusturica je takav potez najavljivao već neko vrijeme, ali pravi razlozi znat će se u narednim danima.

Kako se spekulira, jedan od razloga može biti i razočaranost načinom poslovanja kluba u kojem sve konce odavno već vodi upravo Redžepagić, te zasada neuspjelog projekta kupovine upravljačkih uloga kojima se planiralo sanirati dug od oko četiri i po miliona maraka. Do sada je u toj akciji skupljeno tek 92 hiljade maraka.

Ukoliko članovi UO koji su jutros podnijeli ostavke ostanu pri stavu da su neopozive, to će značiti kraje jedne od najneuspješnijih uprava tog kluba u poslijeratnim godinama. Uprave koja u dvadesetak mjeseci koliko je bila na vlasti nije osvojil niti jedan trofej a uspjela je u inozemstvo transferirati tek golmana Adija Adilovića za mizernih 10 hiljada eura obeštećenja. (N. Hasić)
(Bh-index)

Više s weba

Interesantno za vas

Izdvajamo

WHO sazvao sastanak zbog majmunskih boginja

Znanstvenici ne očekuju da će situacija evolvirati do pandemije pošto se virus ne širi lako Svjetska zdravstvena organizacija održat će...

Možda vas zanima i ovo