Petak, 18 lipnja, 2021

Historijski let bh. aviokompanije: FlyBosnia u BiH doprema medicinsku opremu iz Kine

Nemojte propustiti

Iz kompanije su poručili da su piloti veliki ponos jer su ovako zahtijevnu misiju uspješno uradili u interesu zdravstva države BiH.

Avion kompanije “FlyBosnia” danas doprema iz Šangaja medicinsku opremu, koja uključuje zaštitne maske, vizire i rukavice za bh. zdravstvo u vremenima borbe protiv korona virusa.

Ovo je prvi put u historiji da će jedna bh. kompanija “FlyBosnia” iz Kine dopremiti medicinsku opremu. Let je planiran za zaustavljenjem u Kazahstanu, a na čelu posade nalazi se kapetan Amir Baralić.

Iz kompanije su poručili da su piloti veliki ponos jer su ovako zahtijevnu misiju uspješno uradili u interesu zdravstva države BiH.

Fly Bosnia planira već drugi let za medicinsku opremu u petak, u suradnji sa partnerom Violetom, koja je donirala sva sredstva za nabavku opreme koja uključuje ventilatore, i sa EU Delegacijom u BiH, koja je brzo reagovala i odlučila da bude sponzor ovog leta.

Foto: N1

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Međunarodni aerodrom Tuzla: Važna obavijest za one koji putuju u ovu evropsku državu

Putnici koji putuju sa Međunarodnog aerodroma Tuzla za Basel (MLH) moraju ispunjavati sljedeće uslove Iz Međunarodnog aerodroma Tuzla nedavno su...

Možda vas zanima i ovo