Ponedjeljak, 26 rujna, 2022

FMPU: Za projekte u Olovu izdvojeno 190.000 KM

Nemojte propustiti

Federalni ministar prostornog uređenja Josip Martić danas je u Olovu s načelnikom Đemalom Memagićem potpisao Ugovor o sufinanciranju projekta „Regulacija lijeve obale rijeke Stupčanice“ koji je Federalno ministarstvo prostornog uređenja putem javnog poziva podržalo sa 100.000 KM.

– Štete koje su nastale usljed poplava i klizišta na rijeci Stupčanici u naselju Olovske Luke su velike i svjesni smo da vam je pomoć neophodna. Stoga je vaša uredno popunjena aplikacija poslana putem javnog poziva stvorila temelj da podržimo vaš projekt – kazao je ministar Martić, dodavši da vjeruje da ova finansijska podrška dolazi u pravom trenutku, te da će doprinijeti poboljšanju uslova i kvalitete života mještana ovog naselja.

Načelnik Memagić je zahvalio ministru Martiću što je podržao ovaj projekt, te izrazio nadu da će i ubuduće sa entitetskih nivoa vlasti biti prepoznati i podržani projekti iz Općine Olovo.

Također, ministar Martić je sa upraviteljem Svetišta u Olovu fra Ilijom Božićem potpisao ugovor o sanaciji crkve Uznesenja Blažene Djevice Marije, nakon čega su posjetili i Svetište Gospe Olovske.

– Raduje me što sam danas u najstarijem Gospinom svetištu u Bosni i Hercegovini, koje obiluje brojnim dragocjenostima. Posebno me raduje što je Federalno ministarstvo prostornog uređenja vaš projekt iz oblasti zaštite nacionalnih spomenika podržalo sa 90.000 KM – istakao je ministar Martić.

Fra. Božić je, uz riječi zahvalnosti, istaknuo značaj dobijene finansijske podrške za sanaciju crkve, saopćeno je iz Federalnog ministarstva prostornog uređenja.

Interesantno za vas

Izdvajamo

CIK prvi put na Općim izborima uvodi supervizore: Reagirat će odmah u slučaju drastičnog kršenja zakona

Neće se miješati u rad općinskih izbornih komisija, osim u slučaju drastičnog kršenja zakona kada će odmah reagirati, te...

Možda vas zanima i ovo