Ponedjeljak, 25 listopada, 2021

Fočo: Ovaj zakon je veliki iskorak u odnosu na trenutno stanje u BiH

Nemojte propustiti

Đinita Fočo
Đinita Fočo

Ovaj zakon je veliki iskorak u odnosu na trenutno stanje u BiH – kazala je direktorica Agencije za javne nabavke BiH Đinita Fočo na sjednici Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH obraćajući se poslanicima po okončanju rasprave o Prijedlogu zakona o javnim nabavkama.

Po njenim riječima, ovaj zakon će biti olakšanje i za ponuđače i za ugovorne organe.

– Ono što mogu reći da puno ‘uskih grla’ koja su uočena u primjeni zakona koji je trenutno na snazi ovim zakonom će biti otklonjeno, povećan stepen transparentnosti, skraćeni rokovi za prijem ponuda za vrijednosti koje su ispod vrijednosnih razreda koji podliježu međunarodnoj objavi, obavezna objava realizacije ugovora… – kazala je Fočo.

Ona je istaknula da je ovaj parlament, u ovom sazivu, donio četiri zaključka po razmatranju revizorskih izvještaja da se zadužuje Vijeće ministara BiH da pripremi novi tekst zakona o javnim nabavkama u skladu sa Direktivama.

– Što znači, mi smo dobili zadaću da napravimo zakon u skladu sa Direktivama – kazala je Fočo.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Diana Jović-Cvjetinović uhapšena zbog pokušaja otmice direktora DNS-a; Motiv bi mogao biti njihov spor zbog pola miliona KM

Diana Jović-Cvetinović iz Bijeljine, koja je uhapšena zbog pokušaja otmice poznatog advokata Miloša Stevanovića, s njim je već duže...

Možda vas zanima i ovo