Petak, 24 ožujka, 2023

Forenzičar mobitel nestale Danijele locirao u Njemačkoj

Nemojte propustiti

Molim te, Danijela, samo mi javi da si dobro, samo mi reci da si živa i zdrava. Ako me ne želiš, budi s kim god hoćeš, gdje god hoćeš, volim te i ništa ti neću zamjeriti, ali ne drži i mene i našu kćerkicu i svoje roditelje u neizvjesnosti – jedva susprežući suze, govori Huse Hrnčić (32), suprug Danijele Janković Hrnčić (24), kojoj se prošlog petka izgubio svaki trag.

Iz kuće u Donjem Stupniku, gdje je živjela s roditeljima, suprugom i petogodišnjom kćerkicom izašla je u petak oko 9 sati, sjela u plavu Golf “šesticu” koju joj je prije dvije godine poklonio upravo suprug, a kamo se uputila nakon toga, trenutačno niko osim nje sa sigurnošću ne može reći.

– Ja sam iz kuće u autopraonicu na Jankomiru, gdje radim, otišao u 7.20 sati, a s njom sam razmijenio nekoliko poruka sat vremena kasnije. Napisao sam joj: “Ljube, jesi još doma?”, a ona mi je odgovorila kako upravo suši kosu i da zatim ide podići nalaze kod doktora u Remetinec.

Čuli smo se još u 9.34 kad mi je rekla da je upravo na bankomatu i da podiže novce, a idući poziv sam joj uputio u 10.30 sati, ali broj joj je bio nedostupan – kazuje Danijelin suprug. Ubrzo mu je, kaže, sve to postalo sumnjivo, a navečer je sve otišao prijaviti na policiju.

– Zovem u postaju svaki dan da pitam imaju li kakvu novu informaciju, a oni mi odgovaraju “da ne budem dosadan, i da ih pustim da rade svoj posao” – nemoćan je Huse Hrnić. Priznaje kako su mu rekli da je Danijela tog petka ujutro razmijenila četiri poziva s jednim brojem mobitela, ali mu taj broj ne žele dati.

Također, tvrdi i kako su mu u policiji rekli da njegova supruga nije otputovala izvan granica Hrvatske, ali u tome ih opovrgava G.H., specijalist za računarske mreže koji je radio i na slučaju lociranja Amerikanke Vanesse Raney, a koji je na zamolbu Huse Hrnića pokušao locirati njegovu suprugu, odnosno njezin mobitel.

– Nakon što me Danijelin muž nazvao i dao mi podatke o njezinom mobitelu, mail adresama i Facebook profilu, ustanovio sam da se Danijela nalazi izvan Hrvatske jer je zadnje spajanje njezinog mobitela bilo 21. jula u 18.33 sati na javnoj mreži u Austriji, a 24. jula u 20.28 sati na Vodafone mreži u Njemačkoj.

Prema svim testovima prema njezinom mobitelu i podacima koje imam, ona se nalazi u Njemačkoj. S obzirom na to da se Danijela vodi kao nestala, svakako bi naše institucije trebale kontaktirati sa službama u Njemačkoj. Napominjem i kako je njezin broj mobitela nedostupan, ali se njezin uređaj preko njezinih podataka spajao na internet.

Inače, do informacija o njezinoj lokaciji došao sam preko javno dostupnih aplikacija, a laički rečeno, svaki uređaj spojen na neku mrežu vidljiv je i dostupan, pitanje je samo kako doći do njegove adrese. Svaki takav uređaj ostavlja neki trag, odnosno “log” koji se može u realnom vremenu komuniciranja locirati – objasnio je G. H.

I dok iz zagrebačke policije tek kratko poručuju “kako ne mogu komentirati nikakve navode vezane uz ovaj slučaj”, cijelu situaciju, osim Danijelina supruga, izuzetno teško proživljavaju i njezini roditelji.

– Otac joj je tu u Stupniku, zatvorio se u sobu, ni s kim ne razgovara, strah me je da mu se nešto ne dogodi. Kćerkica je na moru s njezinom majkom, svaki dan pita: “A kad će mama doći”, zasad joj još uvijek ne govorimo što se zapravo događa – govori Huse Hrnić. Dok razgovaramo, svako malo napominje kako mu je jedino bitno da im se Danijela javi i kaže da je u redu, a da će sve drugo već nekako riješiti.

– U vezi smo deset godina, otkako je ona krenula u prvi razred srednje škole. Prije dvije godine imali smo jednu veću svađu, ali osim toga uvijek smo se dobro slagali, stalno smo bili u kontaktu. Dan prije nego je nestala došla je po mene na kolodvor, otišli smo na kebab, došli kući, razgovarali pa legli u krevet – kazuje očajni suprug, prenosi Večernji list.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Ambasada SAD: Očajnički potezi Dodika, još jedan korak ka izolaciji

- Dodikovo sve veće odbacivanje dugogodišnjih partnera Bosne i Hercegovine i prihvatanje autoritarnih lidera nanosi štetu RS - poručuju Američka...

Možda vas zanima i ovo