Nedjelja, 3 ožujka, 2024

Forto odgovorio sindikatima: Nije moguća isplata jednokratne pomoći

Autor:Faktor.ba

Preporučeno

Premijer Kantona Sarajevo Edin Forto uputio je odgovor Koordinaciji sindikata u KS povodom njihovih zahtjeva i najavljenih protesta u srijedu.

Poručio je da je i na sastanku održanom 15. novembra kazao da Vlada KS nije u mogućnosti isplatiti jednokratnu pomoć zbog prihoda u budžetu, o čemu ih je obavijestio nadležni ministar Davor Čičić, javila je TVSA.

Kada je riječ o povećanju osnovice, Forto je kazao da će to biti jedna od tema na narednim sastancima s predstavnicima sindikata prije nego što bude usvojen Nacrt budžeta za narednu godinu.

Upravo se čita:  Ne krčmi imovinu samo RS: Neum se upisao kao vlasnik bh. otoka

Podsjetimo, koordinacija osam sindikata u Kantonu Sarajevo, koju čine sindikati osnovnog obrazovanja, policije, državnih i kantonalnih služebnika srednjeg obrazovanja, radnika u zdravstvu i komunalnoj privredi najavili su održavanje protestnog skupa, koji će biti održan u srijedu, 14. decembra ispred zgrade Vlade KS od 10 do 11 sati.

Protest organiziraju zbog odnosa Vlade Kantona Sarajevo po pitanjima poštivanja Koordinacije sindikata kao socijalnog partnera, povećanja plata radnicima u 2023. godini i isplate jednokratne novčane pomoći radnicima u 2022. godini.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Dedo Šemso tuguje za suprugom: Ne dam da diraju njene stvari, stajaće dok sam živ

Dedo Šemso iz Sarajeva prije tri mjeseca izgubio je suprugu. Sa suzama u očima otvara vrata njene sobe i...

Još vijesti za vas