Petak, 3 veljače, 2023

Forto odgovorio sindikatima: Nije moguća isplata jednokratne pomoći

Autor:Faktor.ba

Nemojte propustiti

Premijer Kantona Sarajevo Edin Forto uputio je odgovor Koordinaciji sindikata u KS povodom njihovih zahtjeva i najavljenih protesta u srijedu.

Poručio je da je i na sastanku održanom 15. novembra kazao da Vlada KS nije u mogućnosti isplatiti jednokratnu pomoć zbog prihoda u budžetu, o čemu ih je obavijestio nadležni ministar Davor Čičić, javila je TVSA.

Kada je riječ o povećanju osnovice, Forto je kazao da će to biti jedna od tema na narednim sastancima s predstavnicima sindikata prije nego što bude usvojen Nacrt budžeta za narednu godinu.

Podsjetimo, koordinacija osam sindikata u Kantonu Sarajevo, koju čine sindikati osnovnog obrazovanja, policije, državnih i kantonalnih služebnika srednjeg obrazovanja, radnika u zdravstvu i komunalnoj privredi najavili su održavanje protestnog skupa, koji će biti održan u srijedu, 14. decembra ispred zgrade Vlade KS od 10 do 11 sati.

Protest organiziraju zbog odnosa Vlade Kantona Sarajevo po pitanjima poštivanja Koordinacije sindikata kao socijalnog partnera, povećanja plata radnicima u 2023. godini i isplate jednokratne novčane pomoći radnicima u 2022. godini.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Vlada FBiH saglasna o produženju zabrane izvoza drvnih sortimenata do juna

Privremena zabrana odnosi se na izvoz šumskih drvnih sortimenata svrstanih u jedanaest tarifnih oznaka, a koje uključuju neobrađeno drvo. Vlada...

Možda vas zanima i ovo