Subota, 26 studenoga, 2022

Fotograf Bratislav Bijelić (39) snimao svadbu pa poginuo na povratku kući

Nemojte propustiti

Fotograf Bratislav Bijelić (39) iz Prnjavora poginuo je danas iza ponoći u saobraćajnoj nesreći na magistralnom putu Banjaluka – Prnjavor u mjestu Tutnjevac, kod Laktaša. Od siline udara, Bijelić je poginuo na mjestu nesreće.

Foto: Nezavisne novine
Foto: Nezavisne novine

Bijelić se u trenutku nesreće vraćao kući u Prnjavor, kada je, iz zasad nepoznatih razloga, udario u cisternu koja je prevozila mlijeko. Nesreća je policiji prijavljena oko 1.30.

Iz CJB Banjaluka danas saopšteno da je Bijelić vozio Fiat, koji je udario u cisternu kojom je upravljao Š.D. iz Šamca.

Ono što je poznato jeste da se Bijelić u trenutku nesreće kretao iz pravca Banjaluke, a cisterna iz suprotnog pravca.

U Okružnom tužilaštvu Banjaluka su naveli da prvi rezultati istrage pokazuju da je Fiat prešao u suprotnu traku, ali da će tačne okolnosti, kao i uzrok nesreće biti poznate nakon vještačenja i obdukcije nastradalog.

Sumnja se, naime, da je Bijelić iz nepoznatih razloga izgubio kontrolu nad vozilom i udario u prednji lijevi dio kamiona koji se kretao prema Banjaluci.

O kakvoj nesreći se radilo govore krhotine uništenog Fiata i kamiona te krvavi tragovi koji su i danas popodne bili vidljivi na mjestu nesreće.

“Prizor mjesta nesreće je bio stravičan, automobil je bio skroz smrskan i zgužvan. Motor je ispao i od siline udara je odletio desetak metara dalje u jarak pored ceste. Komadi plastike, šajba, zvučnici, sve je to ispalo nakon sudara”, ispričali su mještani Tutnjevca.

Stanovnici Prnjavora, kao i Bijelićevi prijatelji, danas su u nevjerici komentarisali tragediju. Komentari su zabilježeni i na Facebook stranici nastradalog Bijelića.

“Bio je dobar čovjek, ljudina, pozitivna osoba. Porodica, ali i Prnjavor izgubili su mnogo”, izjavio je danas prijatelj poginulog Bijelića.

Dežurni tužilac banjalučkog Okružnog tužilaštva potvrdio da je naredio da bude izvršena obdukcija nastradalog, ali i vještačenja na prvom mjestu automobila, kako bi bio utvrđen jasan uzrok nesreće.

Put “smrti”

Na gotovo identičnom mjestu na kojem je danas poginuo Bratislav Bijelić iz Prnjavora, 4. marta 2009. godine dogodila se stravična nesreća u kojoj su poginuli medicinska sestra i pacijent iz kola Hitne pomoći.

Tada je došlo do direktnog sudara kombija Hitne pomoći, koji se kretala prema Banjaluci, i opel vektre, koja se kretala prema Prnjavoru.

Nakon direktnog sudara poginula je medicinska sestra i pacijent koji je nekoliko trenutaka ranije zadobio teške povrede u nesreći kod Prnjavora.

(Nezavisne novine)

Interesantno za vas

Izdvajamo

To je dogovor koji je postignut – Albin Kurti: Na proljeće se očekuje međusobno priznanje Srbije i Kosova

 - Znate da Kosovo ne priznaje Srbiju, Srbija ne priznaje Kosovo, i sada imamo rok da se to međusobno...

Možda vas zanima i ovo