Petak, 24 ožujka, 2023

Fotografija iz BiH na listi 1.500 najboljih – FOTO

Nemojte propustiti

b0fa0cb2f7cdb7a1ece615493fb064e1

I bi svjetlo…ovako bi se mogla okarakterisati osnovna tema fotografskog takmičnja pod nazivom ” Velux Lovers of Light”, a gdje su fotografi slali fotografije koje slave svjetlost, sunčeve zrake, jer kako kažu, “to je ono što nam daje život”.

Od ukupno 1500 fotografija, u uži izbor je ušlo njih deset, među kojima i jedna iz BiH.

Naime, fotografiju koju je snimio Marko Stamatović iz Kragujevca pod nazivom ‘’Ringišpil u izmaglici, u mjestu Prokoško, u Bosni i Hercegovini’’, našla se na ovoj prestižnoj listi.

Finalista Luk Ojston uspio je tako da snimi predivnu fotografiju pod nazivom “Neočekivano sunce”, sa ovčicama koje lutaju smrznutim poljem, dok se rađa novi dan.

‘’Nebo u tehnikoloru’’, tako bi se mogla nazvati fotografija Stivena Benksa koji je snimio zalazak sunca iznad Bridporta, Vest Dorset.

Sunce se probija kroz grane drveća u šumi Njulands, rad je Vuda Kenoka.

‘’Okupana u plavetnilu’’ snimak je plime u mjestu Aloa, Škotska, koju je snimio Brajan Smit iz Škotske. Tepih od lišća-jutro se rađa u šumi na sjeveru Poljske je snimak finaliste Mateuša Libere, iz Poljske.

A , jedan plićak u izmaglici je snimio Brajan Mekridi, iz Benbridža, Sjeverna Irska.

Pljuskovi iznad holandskog grada Haga snimio je Rogjer Stejvers, iz ovog holandskog grada.

A, zadivljujuća scena zalaska sunca među stijenama u blizini San Dijega, detalj je koji je snimio Tomas Zaglet iz Italije.

Oblaci iznad Langstrata, snimljeni u Boroudejlu, u Nacionalnom parku Jezerska oblast, na sjeverozapadu Engleske. Autor je Pol Fenek Soler, iz Jorkšira.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Ambasada SAD: Očajnički potezi Dodika, još jedan korak ka izolaciji

- Dodikovo sve veće odbacivanje dugogodišnjih partnera Bosne i Hercegovine i prihvatanje autoritarnih lidera nanosi štetu RS - poručuju Američka...

Možda vas zanima i ovo