Petak, 18 lipnja, 2021

Fotografija iz BiH obišla regiju: Sve možemo kad hoćemo!

Nemojte propustiti

Najveći broj oboljelih u BiH, njih 20, registriran je na području bh. entiteta Republika Srpska (RS), dok je petero zaraženih u Federaciji BiH.

Fotografija koju je jučer na svoj Facebook profil postavio gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić obišla je regiju.

“Ovo nije fotografija iz Kine, već Banjaluka 16. marta. Disciplina i jasna svijest samih građana o potrebi i mjerama zaštite zdravlja, svog i ostalih oko nas. Sve možemo kad hoćemo!”, napisao je Radojičić uz fotografiju građana grada na Vrbasu koji stoje u redu poštujući mjere i preporuke za distancu između ljudi u vrijeme pandemije korona virusa u svijetu.

U Bosni i Hercegovini jučer je registriran 25. slučaj zaraze koronavirusom (COVID-19) kod muškarca iz Tešnja koji se nedavno vratio iz Italije, dok se dva pacijenta smatraju izliječenim.

Najveći broj oboljelih, njih 20, registriran je na području bh. entiteta Republika Srpska (RS), dok je petero zaraženih u Federaciji BiH.

Zdravstene vlasti u BiH potvrdile su u ponedjeljak kako su dvije osobe izliječene od COVID-19 na području RS-a.

Epidemiolozi smatraju kako bi broj zaraženih u predstojećem razdoblju mogao rasti zbog čega će Vijeće ministara BiH najvjerovatnije danas proglasiti vanredno stanje u cijeloj zemlji, te dodatno pojačati nadzor granice.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Odluka koja će obradovati cijeli Balkan: Njemačka vlada dozvolit će ulazak u zemlju putnicima izvan Evropske unije koji su primili obje doze vakcine

Njemačka je prošle sedmice sa “crvene liste” država rizičnih za putovanja zbog koronavirusa skinula Bosnu i Hercegovinu, kao i...

Možda vas zanima i ovo