Utorak, 21 rujna, 2021

Fotografija iz Mostara obišla svijet – Huffington Post o Antoniji i Urošu: ‘Jedan hrabar poljubac’

Nemojte propustiti

United World pohađa više od 40 nacionalnosti, čineći ga simbolom zajedništva u gradu koji je i dalje za neke podijeljen ratom”, stoji u članku na HuffPostu

huffington-post-mostar

Huffington Post piše kako je poljubac između djevojke i mladića, ogrnutim zastavama Hrvatske i Srbije, “najhrabrija stvar ikad”.

VEZANO: Fotografija koja je “zapalila” društvene mreže: Mladić i djevojka se ljube ogrnuti u srpsku i hrvatsku zastavu

Podsjetimo, tokom parade United World Koledža u Mostaru, prolaznica je upitala djevojku kako može hodati kraj Srbina na što ga je ona poljubila.

Kao što je bilo i za očekivati, fotografija je pobudila velik interes javnosti, a nakon što je objavljena u svim regionalnim medijima, saznali su se i glavni akteri.
U pitanju su, naime stipendisti UWC Nacionalnog komiteta Republike Srbije, odnosno BiH, Uroš Ranđelović i Antonija Kolobarić, stoji na službenim stranicama United World Colleges, prenosi Index.hr.

“United World pohađa više od 40 nacionalnosti, čineći ga simbolom zajedništva u gradu koji je i dalje za neke podijeljen ratom”, stoji u članku na HuffPostu.

Jedna od čitateljica je prokomentirala: “Za nas u Mostaru ovo dokazuje da nove generacije ne žele nastaviti rat umova.”
(Index.hr)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Dodikov savjetnik prijeti nakon Komšićevog odlaska u UN? Sve je izvjesnije da BiH neće biti, u ime svoje kombi stranke može iznositi te neistinite...

Kovačević je kazao da je jasno da Komšić u UN-u ne može predstavljati BiH, jer BiH u svojim institucijama...

Možda vas zanima i ovo