Ponedjeljak, 27 ožujka, 2023

Fotografija koja je rasplakala svijet: Tata rješio da učini nemoguće…

Nemojte propustiti

Foto: Agencije
Foto: Agencije

Društvene mreže bile su preplavljenje komentarima zbog dirljive fotografije. Tokom jučerašnjeg dana društvene mreže bile su preplavljenje komentarima zbog dirljive fotografije koja je obišla cijeli svijet.

Naime, jedan Amerikanac je želeo po svaku cijenu da svojoj djevojčici, koja je rođena nepokretna, pruži mogućnost da osjeti život na pravi način, da može da trči, hoda, smije se, prenosi Kurir.

Kako je malena od rođenja paralizovana, njen slučaj je toliko težak da trajno rješenje ne postoji, ali je njen tata dao sve od sebe da smisli najbolji način da usreći svoju kćerku, i u tome je i uspio. Praktično je dizajnirao specijalne „cipele za hodanje” za djevojčicu, koje su spojene sa njegovim, a sve to kako bi dijete bar na kratko osjetilo kako to izgleda, i kako bi joj umanjio osjećaj različitosti.

tata i nepokretna djevojcica2

Preslatka djevojčica uživa u šetnji kroz park sa tatom, koji je osmislio pomagala za hodanje, koja su povezana sa njegovim stopalima, a gornji dio tijela djevojčice vezan je za njegov struk pojasevima i kaišima.

Na fotografiji se jasno vidi kako to izgleda, a njen osmijeh govori više od hiljadu riječi.

Slika je obišla cijeli svijet, pojavivši se na gotovo svim društvenim mrežama, a niko nema preciznu informaciju ko su osobe na slici, kao ni podatke o njihovoj životnoj priči.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Loša partija u Bratislavi: Zmajevi poraženi od Slovačke

Reprezentacija Slovačke večeras je savladala Bosnu i Hercegovinu u susretu drugog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Može se reći...

Možda vas zanima i ovo