Petak, 24 rujna, 2021

Fotografija koja je “zapalila” društvene mreže: Mladić i djevojka se ljube ogrnuti u srpsku i hrvatsku zastavu

Nemojte propustiti

Na servisu za razmjenu fotografija “Imgur” objavljena je jako zanimljiva fotografija koja je izazvala brojne reakcije, pa čak i kontroverzne rasprave na pojedinim portalima.Naime, na fotografiji se nalazi mladić ogrnut u srpsku zastavu koji ljubi  djevojku koja na leđima nosi hrvatsku zastavu, popularnu “šahovnicu”.

Poljubac u Mostaru (Foto: Imgur)
Poljubac u Mostaru (Foto: Imgur)

Pogledajte šta piše u opisu fotografije:

“Kada je starica upitala Hrvaticu kako se usuđuje da korača pored Srbina, djevojka ga je poljubila”.
Ispod ove slike, autor je napisao:

“Koledž ‘United World’ u Mostaru okuplja više od 40 različitih nacionalnosti. Smješten u gradu koji je još uvijek podjeljen ratom u ljudskoj svijesti, često je simbol nove generacije balkanskih naroda. Ove godine održana je Kulturna parada kako bi se obilježila 50. godišnjica pokreta ‘United World’. Svi smo ponosno nosili svoje zastave ulicama i na bošnjačkoj i na hrvatskoj strani grada. Moj prijatelj Srbin se držao za ruku sa svojom djevojkom Hrvaticom. Kada je jedna starica nju pitala kako može da hoda pored Srbina, ona ga je poljubila. Tada sam napravio sliku. To nije ništa posebno, samo jedan par koji iskazuje ljubav, ali za nas ovdje u Mostaru, to je dokaz da nove generacije nisu spremne da nastave s ratom”.

(Bh-index)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Gorica Dodik: Žena funkcionera PDP-a danas je svojim đacima držala predavanje kako smo svi mi Bosanci

Gorica Dodik na Twitteru često komentira aktuelnu političku situaciju i napada one koji su "protiv" njenog oca. Kćerka Milorada Dodika,...

Možda vas zanima i ovo