Nedjelja, 14 kolovoza, 2022

Fotografija medicinske sestre kako golišava brine o pacijentima obišla je svijet, a evo gdje je i kako danas izgleda

Nemojte propustiti

Kada se 2020. pojavila fotografija medicinske sestre u providnom zaštitnom odjelu ispod koje se vidio veš za koji se kasnije tvrdilo da je kupaći kostim, za tren oka je taj prizor postao viralan. Saznalo se zatim i ko je djevojka sa slike, a ona se nakon kraće pauze vratila na Instagram.

Prvi detalji ove priče glasili su: fotografija je snimljena u Tuli, gradu smještenom nedaleko od Moskve, indentitet medicinske sestre najprije nije bio poznat – znalo se jedino da je riječ o osobi u dvadesetim godinama, pisalo se da je pacijent autor fotografije, kao i da je direktor kaznio medicinsku radnicu koja se branila riječima da joj je bilo pretoplo ispod zaštitne odjeće, bolnica je protiv nje pokrenula disciplinski postupak.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Надежда Жукова (@nadinzhuk)

Uslijedili su novi detalji: medicinska sestra navodno nije bila svjesna da se zaštitno odjelo providno a njeni nadređeni su najprije rekli da je ispod zaštitnog odjela nosila veš, pa su zatim izjavili da se radilo o kupaćem kostimu, prenio je “Dejli mejl”.

Saznalo se zatim da je medicinska sestra sa slike Nadežda Nađa Žukova kojoj je viralna fotka donijela saradnju sa poznatim sportskim brendovima koji su je angažovali kao zaštitno lice modnih kampanja.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Надежда Жукова (@nadinzhuk)

Na Instagramu je prati oko 37 hiljada ljudi, a kako piše u opisu njenog profila, ona je komičar ali i dalje radi kao medicinska sestra.

Na ovoj društvenoj mreži nije toliko aktivna pa je nedavno, nakon kraće pauze, objavila novi selfi. Na njenom profilu nema sporne fotografije, ali ima poneka slika sa radnog mjesta dok preovlađuju one koje su dokaz da Nađa živi poput većine djevojaka njenih godina i da imidžom na Instagramu prati trendove – kako one modne tako i one sa društvenih mreža.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Надежда Жукова (@nadinzhuk)

Interesantno za vas

Izdvajamo

Zašto njemački vojnici dolaze u BiH i zbog čega Milorad Dodik u RS-u kreira histeriju

Dolazak njemačkih vojnika, u bh. entitetu Republika Srpska koristi se za sijanje atmosfere straha i spinovanje kako sve to...

Možda vas zanima i ovo