Petak, 24 ožujka, 2023

Fotografija oca sa mrtvim blizancima u rukama: Sirijac se oprostio od kćerke i sina

Nemojte propustiti

Sirijac Abdulhamid el-Yusuf oprostio se od devetomjesečnog sina i kćerke Aye i Ahmeda koji su poginuli u utorak u napadu hemijskim oružjem na Khan Shaykhun, u sirijskom Idlibu, javlja Anadolu Agency (AA).

Fotografija oca Abdulhamida kako u naručju drži devetomjesečne blizance obišla je svijet.

Juče je ovaj otac, koji je u pomenutom napadu izgubio i suprugu i još 13 članova bliže i dalje porodice, posjetio mezar kćerke i sina. Yusuf je i sam bio povrijeđen u napadu hemijskim oružjem te je sve vrijeme od napada proveo u bolnici na liječenju.

“Moja djeca nisu prva djeca koja su smrtno stradala u Siriji. Već šest godina djeca nam umiru na rukama. Ništa se ne poduzima po tom pitanju”, kazao je Yusuf.

Nakon što je otpušten iz bolnice Yusuf je u pratnji prijatelja došao da posjeti mezar svojih blizanaca. Nije želio pustiti nadgrobni spomenik na kojem se nalaze imena Aye i Ahmeta.

“Od međunarodne zajednice, posebno zemalja Zaljeva, slušamo samo riječi. Unatoč svemu, mi smo ovdje. Bit ćemo strpljivi do kraja. Jednog dana ćemo ostvariti pobjedu. Cijelom svijetu ćemo pokazati koliko smo strpljivi. Mi nismo prvi ni posljednji, ovo će još trajati. Djeca nam šest godina umiru na rukama. Ništa se ne poduzima po tom pitanju”, poručio je Yusuf kroz suze.

U stravičnom napadu hemijskim oružjem izvedenom u utorak na Khan Shaykhun, u sirijskom Idlibu, poginulo je oko 100 civila, većinom žena i djece, dok je oko 500 ljudi osjetilo posljedice napada.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Ambasada SAD: Očajnički potezi Dodika, još jedan korak ka izolaciji

- Dodikovo sve veće odbacivanje dugogodišnjih partnera Bosne i Hercegovine i prihvatanje autoritarnih lidera nanosi štetu RS - poručuju Američka...

Možda vas zanima i ovo