Petak, 9 prosinca, 2022

Fotografija teško pretučenog mladića (22): Pretukli ga u centru Sarajeva u kafiću Sloga

Nemojte propustiti

Dvadesetdvogodišnjeg Filipa M. u subotu navečer, kako je rekao, ni krivog ni dužnog, brutalno su pretukli zaštitari u kafiću Sloga u Pruščakovoj ulici u Sarajevu.

Filip M.: Džaba sam im govorio da prestanu
Filip M.: Džaba sam im govorio da prestanu

Ovaj mladić zadobio je frakturu nosne kosti i maksilarnih sinusa, zbog čega mu je ukazana pomoć u Klinici za maksilofacijalnu hirurgiju, potvrđeno je iz bolnice Koševo. Iz MUP-a Kantona Sarajevo navode da su zbog nanošenja teških povreda uhapsili 23-godišnjeg J. J.

Filipa M. novinari Oslobođenja su jučer zatekli u njegovoj kući u sarajevskom naselju Švrakino Selo. Vidno isprebijan, jedva je ispričao da je, u subotu, nakon skoro tri godine pauze, sa nekoliko prijatelja otišao u Slogu.

“Prije tri godine kada sam bio u Slogi, također je bila neka frka, i tada sam odlučio da neko vrijeme ne idem tamo. I kada sam se nakanio da odem, evo šta mi se desilo”, priča Filip M, dodajući da je batine dobio kada je pokušao da spriječi tuču.

“Ja i moji prijatelji nismo popili ni pive, kada je u našoj blizini došlo do naguravanja između meni nepoznatih mladića. Krenuo sam samo da ih razvadim i da se smiri situacija. U jednom trenutku neko me uhvatio za rame, stavio mi ruku oko vrata i udario me. Kada sam mu uzvratio, pritrčala su neka tri mladića i počela me udarati sa svih strana.

Savili su mi ruke iza leđa, i dok su me vodili tako savijenog, udarali su me koljenima u lice. Hajde što su me tukli gore na spratu, nego su me nastavili tući i kada su me izveli napolje. Džaba sam im govorio da prestanu… Tek kasnije sam shvatio da su to bili zaštitari”, priča Filip M.

On dodaje da ga je zaprepastio postupak tih zaštitara. Priča da je u Irskoj diplomirao ekonomiju i da je tamo izlazio u diskoteke i pabove.

“Tamo se češće tuku u kafićima nego u Sarajevu. Ali, tamo zaštitari izgrednike svežu i pozovu policiju i ne napadaju prvi i to bez razloga”, kaže Filip M.

Njegov otac Franjo M. najavio je tužbu protiv vlasnika Sloge, s obzirom na to da je u svom objektu angažovao osobe koje ne pripadaju nijednoj zaštitarskoj agenciji.

(Oslobođenje)

Interesantno za vas

Izdvajamo

Šta ulazak Hrvatske u Šengen donosi za državljane BiH

Kao najveći izazov ulaskom u šengensku zonu u Zagrebu se ističe borba s ilegalnim migracijama, posebno kada je riječ...

Možda vas zanima i ovo