Utorak, 30 studenoga, 2021

Francuska kažnjava Google zbog povrede privatnosti

Nemojte propustiti

Francusko regulatorno tijelo za zaštitu podataka saopštilo je jučer da će preduzeti konkretne akcije protiv američke kompanije Google zbog nepoštovanja francuskog zakona o zaštiti privatnosti.

Francuske vlasti saopštile su danas da će kazniti američku kompaniju Google s 300.000 eura zbog kršenja pravila o privatnosti podataka.

Francuska Nacionalna komisija za računarstvo i slobodu (CNIL) navela je da Google nije na zadovoljavajući način reagovao na junsku odluku agencije kojom se zahtijeva da ta američka kompanija bude otvorenije o podacima koje sakuplja od korisnika.

CNIL, koji reguliše informacione tehnologije, saopštio je da Google nije napravio zahtijevane izmjene, među kojima je da se korisnici obavijeste za šta će koristiti prikupljene lične podatke i koliko dugo će ih držati.

Portparol Googlea je rekao da politika te kompanije o privatnim podacima poštuje zakone Evropske unije i da joj omogućavaju jednostavnije i efikasnije usluge. “Potpuno smo angažovani s CNIL u ovom procesu i nastavićemo to da radimo”, rekao je on.

Google-zgrada

(Beta)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Važno za državljane BiH: Od sutra nova pravila za odlazak na rad u Njemačku

Na sajtu njemačke Ambasadde u Sarejevu navode da će se od 01.12.2021. promijeniti način dodjele termina za podnošenje zahtjeva...

Možda vas zanima i ovo