Subota, 16 listopada, 2021

FUCZ: Bez struje cijelo područje općine Olovo, škole ne rade

Nemojte propustiti

Foto: Arhiv
Foto: Arhiv

“Dom zdravlja Olovo funkcioniše i prima pacijente, tako što su uspostavili snabdijevanje električnom energijom putem agregatskih jedinica”, kazali su iz FUCZ-a

Zbog velikih sniježnih padavina, trenutno je najkritičnija situacija na području općine Olovo, naveli su iz Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ), javlja Anadolu Agency (AA).

Cijelo područje općine Olovo ostalo je bez napajanja električnom energijom.

“Nastava u svim školama je u prekidu. Dom zdravlja Olovo funkcioniše i prima pacijente, tako što su uspostavili snabdijevanje električnom energijom putem agregatskih jedinica”, pojasnili su iz FUCZ-a.

Magistralni i regionalni putevi su prohodni, dok najviše problema ima prema selima koja se nalaze na visokim predjelima, gdje su putevi zatrpani i nije moguće uspostaviti komunikaciju sa njima.

Sva raspoloživa mehanizacija je u funkciji, čak se stupilo u kontakt sa susjednim općinama, koje su stavile svoja sredstva na raspolaganje.

Zbog teških uslova na terenu, visokog snijega, dodatno je usložnjeno otklanjanje kvarova na elektromreži. Sve raspoložive ekipe Elektrodistribucije su na terenu.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Iz tri elektroprivrede poručuju: Struja neće poskupjeti za domaćinstva

O najavi poskupljenja električne energije oglasila se i Regulatorna komisija za energiju u Federaciji Bosne i Hercegovine. Iako Regulatorne...

Možda vas zanima i ovo