Srijeda, 5 svibnja, 2021

Nisu uspjeli otključati telefon: Lana u nedjelju jedinu komunikaciju ostvarila s majkom i prijateljicom

Nemojte propustiti

Kako se nezvanično saznaje, moguće je da slučaj Lane Bijedić preuzmu pripadnici FUP-a BiH.

Dok se danima u javnosti iznose brojne verzije vezane za smrt Lane Bijedić (19), i policijski istražioci su u potrazi za novim dokazima u fokus pažnje stavili dva automobila.

Kada je utvrđeno da je dijelom Čapljine nesrećna Lana sama pješačila, od autobuske stanice do mjesta Trebižat, pregledom snimaka s videonadzora sva pažnja je usmjerena na automobile koji su nailazili u sporno vrijeme.

Iz MUP-a HNK je od zdravstvenih ustanova u HNK i ZHK zatražila informaciju jesu li tokom prošle nedjelje ili ponedjeljka imali osobu sa povredama na rukama. Ubrzo je stigla informacija o muškarcu iz Čapljine, koji je, kako se ispostavilo, imao saobraćajnu nesreću u nedjelju na području Čapljine.

Međutim, istražiocima je sumnjivo bilo to što je odmah nakon nesreće “fiat” kojim je sletio s puta zamijenio za BMW uz naknadu od jednog vlasnika otpada u Ljubuškom.

Kako je imao povrede na rukama, a uz to i kriminalnu prošlost, on je priveden i saslušan, ali u svojstvu svjedoka. Nezvanično, Avaz saznaje da je do sada čak tri puta saslušavan, ali njegov alibi za sada “drži vodu”, a policija nema nikakvu poveznicu između njega i Lane.

Kako se pisalo, ispisom poziva s Laninog telefona utvrđeno je da je u nedjelju jedinu komunikaciju ostvarila s majkom i prijateljicom.

S obzirom na to da telefon nisu uspjeli otključati u Federalnoj upravi policije (FUP), kao ni u Agenciji za istrage i zaštitu (SIPA), aparat će biti poslan policijskim agencijama u inostranstvu.

Nije isključeno, kako se nezvanično saznaje, da slučaj ubijene Lane Bijedić preuzmu pripadnici Federalne uprave policije (FUP) BiH.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

U RS-u zabrinuti zbog dolaska američke vojne mašinerije u BiH: Dodik je rekao da neće biti NATO vježbi, neka to ispuni

Demokratski narodni savez poziva člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika da ispuni svoje predizborno obećanje i povuče svoju saglasnost na...

Možda vas zanima i ovo