Petak, 18 lipnja, 2021

FUP otkrio detalje jutrošnje akcije

Nemojte propustiti

Od rano jutros traje akcija Federalne uprave policije (FUP). Iz ove policijske agencije su se oglasili saopšenjem i pojasnili detalje.

Policijski službenici Federalne uprave policije su danas pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, nakon višemjesečne istrage, uhapsili 15 osoba zbog sumnje da se bave nabavkom i preprodajom droge.

“U sklopu današnjih aktivnosti, a po naredbama Općinskog suda u Sarajevu vrše se pretresi na 10 lokacija na području općine Centar i Novi Grad, te je lišeno slobode do sada 15 lica iz Sarajeva incijala E.B. (1989.) N.B. (1991.), E.S. (1989.), S.Ž. (1989.), E.S. (1991.), A.T. (1981.), A.P. (1983.), E.G. (1988.), E.C. (1992.), E.Ž. (1998.), A.M. (1998.), Dž.Š. (1997.), M.B. (1988.), koji se sumnjiče da su djelovali kao kriminalna grupa koja je u vremenskom periodu od septembra 2018. godine do danas na području Kantona Sarajevo i šire, u cilju sticanja protupravne imovinske koristi neovlašteno kupovali, držali, prenosili i prodavali opojnu drogu spid, kanabis, heroin i kokain”, saopćeno je iz FUP-a.

Prilikom današnjih pretresa kao i tokom provođenja istrage, pronađeno je i oduzeta određena količina NN materije koja asocira na opojene droge „Spid“, „Cannabis Sativa L“, „Heroin, veća količina novca i jedno terensko motorno vozilo marke „Audi Q7“, te drugi predmeti koji potiču ili se dovode u vezu sa predmetnim krivičnim djelom.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Međunarodni aerodrom Tuzla: Važna obavijest za one koji putuju u ovu evropsku državu

Putnici koji putuju sa Međunarodnog aerodroma Tuzla za Basel (MLH) moraju ispunjavati sljedeće uslove Iz Međunarodnog aerodroma Tuzla nedavno su...

Možda vas zanima i ovo