Petak, 25 lipnja, 2021

Galijašević: Istina je, za popis stanovništva se prijavljuju službenici koji imaju platu i do 2000KM

Nemojte propustiti

Nakon pisanja DEPO Portala da pojedine službenice u sarajevskim opštinama uzimaju godišnje odmore u oktobru ove godine, kako bi dodatno mogle zaraditi kao popisivači na predstojećem popisu stanovništva, načelnik Opštine Bihać Emdžad Galijašević potvrdio je da se to dogodilo i u Bihaću, gdje se pet službenika prijavilo na javni poziv za popisivače i instruktore, iako su svi dobro uhljebljeni u raznim opštinskim strukturama.

eg12 (1)Na današnjoj desetoj sjednici Opštinskog vijeća Bihać veliku pažnju vijećnika privukla su vijećnička pitanja koja su bihaćki vijećnici postavljali mr.sci. Emdžadu Galijaševiću, opštinskom načelniku Bihaća.

Posebno zanimljivo pitanje postavio je Asmir Budimlić, vijećnik SDA, koji je načelnika pitao da li je istina da su se na javni poziv za izbor popisivača i instruktora za predstojeći popis stanovništva u oktobru, prijavili i pojedini opštinski službenici koji rade u opštinskom organu uprave.

Odgovarajući na postavljeno pitanje, načelnik Galijašević potvrdio je da je ta informacija tačna kazavši da ima imena pet opštinskih službenika koji su se prijavili na javni poziv, te da je taj čin nekorektan, nesolidaran, nepošten, piše Depo.

„Ljudi koji u današnjem vaktu rade u Opštini Bihać imaju nevjerovatnu privilegiju i neću čitati ta imena, i ovi koji su prijavljeni imaju u porodici pet ili šest zaposlenih u državnim firmama. Ovo zaista boli, jer ovi koji su se prijavili imaju platu koja je i sad, smanjena, i do 2.000 KM i ovo je zaista nezasito i nefer prema ljudima koji nemaju primanja i nalaze se na birou. Poručujem im da su se džabe prijavili i ova im prijava nije trebala”, kazao je Emdžad Galijašević, navodi se u saopštenju kabineta načelnika Bihaća.

Izvor: Depo.ba

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Predrag Kojović podnio ostavku na čelu Naše stranke, svemu uzrok Baralijina “šala”

Predrag Kojović podnio je ostavku na mjesto predsjednika Naše stranke Kojović je na mjesto predsjednika ove političke opcije izabran prvi...

Možda vas zanima i ovo