Subota, 16 listopada, 2021

Gates o Snowdenu: “Nije on nikakav heroj. Ne mogu cijeniti takvu osobu”

Nemojte propustiti

Bill Gates
Bill Gates

Bill Gates osuo paljbu po Snowdenu. Za magazin Rolling Stone izjavio kako nema poštovanja za takvog čovjeka

U ekstenzivnom intervjuu za magazin Rolling Stone, Bill Gates je oštro kritikovao Edwarda Snowdena. Gates je inače nedavno ponovo zasjeo na vrh liste najbogatijih ljudi svijeta koju je objavio Forbes.

Kada je upitan šta misli o Edwardu Snowdenu, bivšem uposleniku CIA i NSA agencija, Gates je reagovao poprilično neočekivano. “Mislim da on nije nikakav heroj. Prekršio je zakon, tako da ga ja nikako ne bi okarakterizirao kao nekog heroja”, rekao je suosnivač Microsofta.

“Ako je već želio da digne prašinu i postavi pitanja vezana za probleme s kojima se susrećemo. Da je ostao u državi, uključio se u civilna društva koja se bore za pravdu, ili da je malo više pazio o tome šta objavljuje onda bih za njega rekao da je borac. Ovako, nemam riječi hvale za njega”, objasnio je Gates.

Gates je rekao kako su još strožija pravila i zakoni potrebni za rješavanje ovih stvari. “Zamislite da ste imali brakorazvodnu parnicu prije 20 godina, i da vam neko sada postavi taj dokument na internet. Kao javnu stvar. Kako bi se vi osjećali da to možete vidjeti na svakom web pretraživaču? Ne, ne mogu ga cijeniti zbog toga”, zaključio je on.

Snowden se trenutno, prema posljednjim nezvaničnim informacijama, nalazi negdje u Rusiji, a tražen je od strane većine obavještajnih agencija svijeta. Smatra se neprijateljem države u Sjedinjenim Američkim Državama.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Sramotan snimak: Žena histerično šamarala dijete u kolicima

SRBIJA - Na videu koji je zgrozio i šokirao sve one koji su imali prilike da ga vide, vidi...

Možda vas zanima i ovo