Četvrtak, 9 prosinca, 2021

Gavrilu Principu podižu spomenik u Istočnom Novom Sarajevu

Nemojte propustiti

Gavrilo Princip
Gavrilo Princip

Na današnjoj sjednici Organizacionog odbora za pripremu obilježavanja 100 godina od početka Prvog svjetskog rata odlučeno je da spomenik Gavrilu Principu bude postavljen u Istočnom Novom Sarajevu, izjavio je Srni načelnik ove opštine Ljubiša Ćosić.

Ćosić je istakao da će u Istočnom Novom Sarajevu biti postavljen spomenik identičan onom koji će biti postavljen na Kalemegdanu u Beogradu.

“Od gradonačelnika Istočnog Sarajeva Nenada Samardžije i mene očekuje se da obezbijedimo sve uslove i mjesto gdje će spomenik biti postavljen”, rekao je Ćosić, dodajući da opština Istočno Novo Sarajevo već ima definisanu lokaciju.

Prema njegovim riječima, nema nikakvih prepreka da spomenik bude postavljen.

On je dodao da će predložiti da se organizuju još neke aktivnosti u Istočnom Sarajevu, jer je Sarajevo veoma bitno za dešavanja koja su prethodila Prvom svjetskom ratu.

Ćosić je naglasio da je Odborom predsjedavao predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, a u radu su učestvovali i predsjednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović, član Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović, predsjednik Narodne skupštine RS Igor Radojčić, predsjednik Akademije nauka i umjetnosti Republike Srpske Rajko Kuzmanović, ministri RS, akademici, univerzitetski profesori…

On je naglasio da je sjednici Odbora iz Istočnog Sarajeva, osim njega, prisustvovao i gradonačelnik Nenad Samardžija.

Prema Ćosićevim riječima, Organizacioni odbor ima i svoj Izvršni sekretarijat u čijem sastavu su Samardžija i on.

“Organizacioni odbor i Izvršni sekretarijat imaju obavezu da u narednih dvadesetak dana pripreme prijedlog aktivnosti i program rada koji se odnose na obilježavanje 100 godina od početka Prvog svjetskog rata”, rekao je Ćosić.

(Srna)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Načelnica Opštine Jezero: Mi bi sa Milom Dodikom i u HDZ!

- Mi bi sa Milom da bude stani-pani i u HDZ!!! - istakla je Ružičić na Twitteru. Načelnica opštine Jezero...

Možda vas zanima i ovo