Subota, 27 veljače, 2021

Gazda iz Crne Gore iznenadio uposlenike: Radnicima na poklon po novo auto

Nemojte propustiti

Hrvatski branitelji protiv izgradnje džamije Alija Izetbegović: Asocira nas na progone i etničko čišćenje

Nazvati vjerski objekt po Aliji Izetbegoviću, naglašavaju predstavnici udruženja proizašlih iz Domovinskog rata Bugojna, neprimjereno je iz više razloga...

Dr. Dragan Stevanović: Ovo nije “gripica” nego ozbiljna bolest; U karijeri nisam vidio veći broj teško oboljelih

Dr. Dragan Stevanović je kazao da za 30 godina nije vidio veći broj teško oboljelih. Mi smo upozoravali da se...

SDA razočarana potezom stranaca u vezi Srebrenice

SDA smatra razočaravajućom poruku koje su ambasadori Kvinte, Delegacija EU i OSCE poslali preživjelim žrtvama genocida u Srebrenici odbijajući...

Hasanu Dupovcu i Zijadu Mutapu produžen pritvor za dva mjeseca

Tužilac Hasanspahić je obećao i proširenje istrage na bar još tri osobe do čega je djelimično i došlo s...

Kada ih je vlasnik preduzeća, poznati privrednik i filantrop iz Bara (Crna Gora) Radomir Novaković Cakan, poveo na put u Podgoricu da zajedno provjere poslovanje tamošnjeg butika sportske opreme u sklopu lanca “Cakan” radnji, četvoro radnika “Padrino Monta” nisu ni slutili da će dobiti takve poklone kakvi se ne pamte da je poslodavac uručio zaposlenima.

Cakan

Vjernost firmi i profesionalizam u radu Suana Hodžića, Samira Muslića, Danijele Roćenović i Danijele Hodžić Novaković je nagradio automobilima “ispod čekića”! Dvije Danijele i Suan su čašćeni za 15 godina rada u firmi, a Samir, koji je u preduzeću upola kraće, kao najbolji radnik.
– To je bilo 12.12, tačno u 12 sati. Gazda nam je kasnije rekao da nije računao na te detalje, ali, eto, sve se poklopilo. Na ulazu u Podgoricu skrenuo je ka tranzitu, samo je kratko rekao da mora do ’Rokšpeda’ da uzme neki papir. Došli smo tamo, prišao mu je šef prodaje, dodao papir i kazao da dođemo da vidimo jedan novi model auta koji su dobili. Izašli smo, a odjednom ispred nas su bili fotografi ’Studija Petović’ koji su nas slikali. Bili smo u čudu, misleći da je to za neki katalog, ne obraćajući pažnju na auta pored kojih prolazimo, prisjeća se Muslić, koji je i dalje u nevjerici, kao i ostalo troje kolega.
Sa dvije strane četvoro Barana, koji i dalje ništa nisu slutili, bila su dva “golfa šestice“ i dva „pola“, a na haubama njihova imena!
– Kad smo to vidjeli, ostali smo u momentu bez teksta. Dok je gazda govorio ’ovo je poklon za vas’, meni je samo kroz glavu prošlo da ovo nije stvarno, da se ovo nama ne dešava, kazala je Danijela Roćenović.
– Vidiš kako sada pričamo. A onda – toliko je to bilo iznenađenje da nismo mogli usta da otvorimo, ni da čestitamo jedni drugima, kazao je Hodžić.
Sve troje priznaju da su im zadrhtale ruke kada su im uručeni ključevi auta, koja su, pri tom, već bila i kasko osigurana.
“Ja sam u ovoj firmi od prvog radnog dana. Zaista smo kao porodica. Gazda nas je i do sada pomagao i nagrađivao, ali ovako nešto stvarno nisam mogla zamisliti”, dodala je Danijela.
Novaković je izbjegao razgovor za “Vijesti“ o svom gestu, uz kratku opasku da je to uradio „zbog ovih četvoro dobrih ljudi i radnika, a ne zbog medija“.
Novim kolima ka kućama
Suan Hodžić, Samir Muslić, Danijela Roćenović i Danijela Hodžić su se iz „Rokšpeda“ u Bar vratili u karavanu, jedno za drugim. A kada su došli kućama, priča Suan, svi su bili šokirani – i porodice, i kumovi, i prijatelji i komšije, a „bilo je milion poziva“.
– Tog popodneva mi se baterija telefona istrošila od poziva. Kasnije smo saznali da je Cakan sve pažljivo pripremio još prije mjesec i po dana, čak je mislio da sačeka otvaranje nove diskoteke u Baru za Novu godinu pa da nam tamo uruči ključeve, ali se bojao da do tada ipak ne procuri informacija. Ovako je bilo za sve nas kao u filmu. Malo je ovakvih gazdi i mi znamo to da cijenimo, rekao je Muslić.

Izvor: Vijesti.me

(Bh-index)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Preminuo direktor Perutnine Ptuj BH Mladen Andrić

Kompanija Perutnina Ptuj BH obavijestila je javnost da je u 54. godini preminuo njihov direktor Mladen Andrić. Cijelu svoju karijeru...

Možda vas zanima i ovo