Četvrtak, 19 svibnja, 2022

Gazda iz Crne Gore iznenadio uposlenike: Radnicima na poklon po novo auto

Nemojte propustiti

Kada ih je vlasnik preduzeća, poznati privrednik i filantrop iz Bara (Crna Gora) Radomir Novaković Cakan, poveo na put u Podgoricu da zajedno provjere poslovanje tamošnjeg butika sportske opreme u sklopu lanca “Cakan” radnji, četvoro radnika “Padrino Monta” nisu ni slutili da će dobiti takve poklone kakvi se ne pamte da je poslodavac uručio zaposlenima.

Cakan

Vjernost firmi i profesionalizam u radu Suana Hodžića, Samira Muslića, Danijele Roćenović i Danijele Hodžić Novaković je nagradio automobilima “ispod čekića”! Dvije Danijele i Suan su čašćeni za 15 godina rada u firmi, a Samir, koji je u preduzeću upola kraće, kao najbolji radnik.
– To je bilo 12.12, tačno u 12 sati. Gazda nam je kasnije rekao da nije računao na te detalje, ali, eto, sve se poklopilo. Na ulazu u Podgoricu skrenuo je ka tranzitu, samo je kratko rekao da mora do ’Rokšpeda’ da uzme neki papir. Došli smo tamo, prišao mu je šef prodaje, dodao papir i kazao da dođemo da vidimo jedan novi model auta koji su dobili. Izašli smo, a odjednom ispred nas su bili fotografi ’Studija Petović’ koji su nas slikali. Bili smo u čudu, misleći da je to za neki katalog, ne obraćajući pažnju na auta pored kojih prolazimo, prisjeća se Muslić, koji je i dalje u nevjerici, kao i ostalo troje kolega.
Sa dvije strane četvoro Barana, koji i dalje ništa nisu slutili, bila su dva “golfa šestice“ i dva „pola“, a na haubama njihova imena!
– Kad smo to vidjeli, ostali smo u momentu bez teksta. Dok je gazda govorio ’ovo je poklon za vas’, meni je samo kroz glavu prošlo da ovo nije stvarno, da se ovo nama ne dešava, kazala je Danijela Roćenović.
– Vidiš kako sada pričamo. A onda – toliko je to bilo iznenađenje da nismo mogli usta da otvorimo, ni da čestitamo jedni drugima, kazao je Hodžić.
Sve troje priznaju da su im zadrhtale ruke kada su im uručeni ključevi auta, koja su, pri tom, već bila i kasko osigurana.
“Ja sam u ovoj firmi od prvog radnog dana. Zaista smo kao porodica. Gazda nas je i do sada pomagao i nagrađivao, ali ovako nešto stvarno nisam mogla zamisliti”, dodala je Danijela.
Novaković je izbjegao razgovor za “Vijesti“ o svom gestu, uz kratku opasku da je to uradio „zbog ovih četvoro dobrih ljudi i radnika, a ne zbog medija“.
Novim kolima ka kućama
Suan Hodžić, Samir Muslić, Danijela Roćenović i Danijela Hodžić su se iz „Rokšpeda“ u Bar vratili u karavanu, jedno za drugim. A kada su došli kućama, priča Suan, svi su bili šokirani – i porodice, i kumovi, i prijatelji i komšije, a „bilo je milion poziva“.
– Tog popodneva mi se baterija telefona istrošila od poziva. Kasnije smo saznali da je Cakan sve pažljivo pripremio još prije mjesec i po dana, čak je mislio da sačeka otvaranje nove diskoteke u Baru za Novu godinu pa da nam tamo uruči ključeve, ali se bojao da do tada ipak ne procuri informacija. Ovako je bilo za sve nas kao u filmu. Malo je ovakvih gazdi i mi znamo to da cijenimo, rekao je Muslić.

Izvor: Vijesti.me

(Bh-index)

Više s weba

Interesantno za vas

Izdvajamo

Ove godine veće cijene i na bh. moru: Skuplji hoteli i privatni smještaj

Poznati neumski hotelijer Dalibor Dado Krešić kaže da, uprkos enormnim poskupljenjima, nema osnova za rast cijena veći od 10...

Možda vas zanima i ovo