Petak, 18 lipnja, 2021

Gazdama u BiH profit na prvom mjestu: Vlasnik negodovao jer mu je inspektor rekao da ne može raditi zbog koronavirusa

Nemojte propustiti

Naloženo je da se obustavi događaj i isprazni objekat od svih lica i gostiju koji nisu gosti navedenog hotela koji koriste usluge smještaja. Međutim, prilikom obustavljanja događaja vlasnik hotela je verbalno napao inspektora

Štab za vanredne situacije grada Banjaluka, donio je restriktivne mjere sa ciljem zaštite stanovništva od virusa korona.

Jedna od mjera je da se trgovinama i ugostiteljskim objektima ograničava radno vrijeme i oni mogu da budu otvoreni do 18 sati.

To ipak nije bio slučaj s jednom banjalučkim hotelom koji se oglušio o naredbu te organizovao obuku za manekene početnike nakon isteka radnog vremena koje je propisano mjerama Štaba, saznaje ATV.

Naime, kako ATV saznaje, obavljajući poslove kontrole naredbe Štaba za vanredne situacije, inspektori na terenu su utvrdili da se 14. marta 2020. godine u 18.35 sati u ugostiteljskom dijelu hotela nalazi određen broj gostiju. Vršeći kontrolu od odgovornog lica su saznali da se radi o seminaru koji je dogovoren tri mjeseca ranije.

Licu je naloženo u skladu sa instrukcijama da isprazni objekat i da se prestane sa pružanjem ugostiteljskih usluga u roku od 10 minuta.

Ponovnom kontrolom u 18.50 utvrđeno je da objekat nije ispražnjen, te je utvrđeno da se tu održava obuka za manekene početnike koja je dogovorena prije tri mjeseca.

Naloženo je da se obustavi događaj i isprazni objekat od svih lica i gostiju koji nisu gosti navedenog hotela koji koriste usluge smještaja.

Prilikom obustavljanja događaja vlasnik hotela je verbalno napao inspektora, saznaje ATV.

Događaj je prekinut i sva lica su napustila objekat. Pošto je među učesnicima bilo dosta i djece, u prisustvu inspektora, komunalnog policajca i policajca PU Banjaluka sačekao se dolazak roditelja koji su odveli djecu.

Utvđeno je da je događaj zakazala agencija iz Beograda prije tri mjeseca.

Štab za vanredne situacije Banjaluke je 15. marta 2020. dobio novu odluku da se zatvore svi ugostiteljski objekti do 23. marta.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Međunarodni aerodrom Tuzla: Važna obavijest za one koji putuju u ovu evropsku državu

Putnici koji putuju sa Međunarodnog aerodroma Tuzla za Basel (MLH) moraju ispunjavati sljedeće uslove Iz Međunarodnog aerodroma Tuzla nedavno su...

Možda vas zanima i ovo