Ponedjeljak, 4 prosinca, 2023

Gdje je nestao milion?! Gledatelji nezadovoljni nakon prve emisije ‘Milijunaša’ u eurima, je li iznos premali?!

Preporučeno

Mnogi gledatelji pišu da se kviz sada ne bi trebao zvati “Tko želi biti milijunaš?”, već da bi ga trebalo preimenovati u skladu s iznosom.

Sinoć je na HRT-u emitirana prva emisija kviza “Tko želi biti milijunaš?” u 2023. godini.

Nakon što je euro postao službena valuta u Hrvatskoj, u kvizu se promijenio nagradni fond. Kako je ranije najavljeno, točnim odgovorom na 15. pitanje osvaja se 150 tisuća eura, što je za 129 tisuća kuna više od nekadašnjih milijun kuna.

Zbog promjene valute prva ovogodišnja emisija kviza izazvala je puno reakcija na društvenim mrežama. Mnogi gledatelji pišu da se kviz sada ne bi trebao zvati “Tko želi biti milijunaš?”, već da bi ga trebalo preimenovati u skladu s iznosom.

“Pa gdje je tu milijun?”

“Onda trebaju i preimenovati kviz. Više nikako ne možeš postati milijunaš, osim u nepostojećoj valuti”, “Ime kviza nije u skladu s cifrom glavne nagrade”, “Pa gdje je tu milijun?”, “U Njemačkoj prvo pitanje vrijedi 100 €, a petnaesto pitanje 2.000.000 €, da su naši barem napola stavili iznose tako, bio bi opravdan naziv kviza”, “O tome govorim. Zašto ne milijun eura?” pišu gledatelji.

“A gdje je nestao milijun?”, “Milijunaš za sirotinju”, “Dakle, nema šanse da nekoga proglase milijunašem”, “Kviz treba promijeniti ime. Prvo pitanje je manje od sto kuna, a finalno ne želim ni komentirati”, “Bolji je kviz bio dok su bile kune”, još su neki od komentara.

Iznosi nakon uvođenja eura

Točan odgovor na prvo pitanje nosi 10 €, na drugo 20 €, na treće 50 €, na četvrto 100 €, a na peto pitanje 150 €. Dakle, prelaskom prvog praga osvaja se 150 €. Nadalje, točan odgovor na šesto pitanje nosi 300 €, na sedmo 600 €, na osmo 1000 €, na deveto 2500 €, a na deseto 5000 €. Dakle, drugi prag je 5000 €.

Točan odgovor na 11. pitanje nosi 10 tisuća eura, na 12. pitanje 18 tisuća eura, na 13. pitanje 34 tisuće eura, a na 14. pitanje 68 tisuća eura.

Točan odgovor na 15. pitanje nosi 150 hiljada eura, prenosi Index.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Ministar o jednokratnoj pomoći iz EU: Uvjete ispunilo 152.488 domaćinstava, slijedi utvrđivanje finalne liste i iznosa

Federalni ministar rada i socijalne politike Adnan Delić je u obraćanju javnosti kazao da pravo na pomoć Evropske unije...

Možda vas zanima i ovo