Nedjelja, 5 prosinca, 2021

General-pukovnik Senad Mašović tvrdi: Nije bilo nikakvog nasilnog pokušaja ulaska u kasarnu Rajlovac

Nemojte propustiti

Mašović je potvrdio da ne postoji mogućnost nasilnog ulaska na “vojno kontrolirana područja”.

Nije bilo apsolutno nikakvog nasilnog pokušaja ulaska na lokaciju Oružanih snaga Bosne i Hercegovine (OSBiH) u Rajlovcu, izjavio je za Radiosarajevo.ba načelnik Zajedničkog štaba Oružanih snaga BiH general-pukovnik Senad Mašović.

Podsjetimo, prema pisanju portala Istraga.ba pripadnici Žandarmerije MUP-a RS ušli su u utorak popodne u kasarnu Oružanih snaga u Rajlovcu kod Sarajeva, pod izgovorom da trebaju lišiti slobode jednog vojnika.

“Sve što je rađeno, rađeno je u skladu sa propisima i procedurama. U skladu s onim što mi vrlo jasno želimo i tražimo, to jeste da se poštuju vladavina prava i procedure. Nemamo apsolutno nikakvog problema ako je pripadnik OSBiH kao građanin napravio određeno krivično djelo da za to bude procesuiran. Moram reći da prilikom provođenja konkretne aktivnosti, odnosno svega što je provođeno tokom jučerašnjeg dana, je pokazan visok nivo profesionalnosti. Dakle, i od strane pripadnika Policijske stanice Vlasenica i pripadnika Vojne policije OSBiH”, rekao je Mašović za Radiosarajevo.ba.

Pojasnio je da ne postoji mogućnost nasilnog ulaska na “vojno kontrolirana područja”.

“Tu su procedure vrlo jasne. Apsolutno se zalažemo za vladavinu prava. Nemamo problem ako je pripadnik OSBiH kao građanin načinio određeno krivično djelo, ili napravio grešku, da odgovara za to u skladu sa procedurama i zakonom”, dodao je.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Snijeg na pojedinim dionicama u BiH, neodgovorni vozači prave zastoje zbog neposjedovanja opreme

Iz BIHAMK-a podsjećaju da je obavezno posjedovanje zimske opreme, odnosno lanaca kako ne bi došlo do obustavljanja saobraćaja i...

Možda vas zanima i ovo