Nedjelja, 14 kolovoza, 2022

Generalni konzulat BiH u Minhenu ima dobre vijesti za našu dijasporu: Građani Bosne Hercegovine će lakše do konzularnih usluga

Nemojte propustiti

Generalni konzulat BiH u Minhenu nije prestajao sa radom ni u otežanim uslovima zbog pandemije, a svi bosanskohercegovački građani koji budu posjećivali ovi konzulat dužni su prilikom dolaska poštovati sva epidemiološka pravila i odluke nadležnih vlasti vezano za pandemiju virusa korona.

S ciljem poboljšanja komunikacije sa bosanskohercegovačkim građanima, Generalni konzulat Bosne i Hercegovine u Minhenu je otvorio još jednu e-mail adresu. Ona služi kako bi postavili sva pitanja u vezi sa konzularnim radnjama: konzularno@gkbih-munichen.de.

Također, putem navedene e-mail adrese ali i ovog broja telefona:+49 89 982 80 50, možete zakazati termin za izradu putne isprave.

Podsjećamo da Generalni konzulat BiH u Minhenu zakazuje termin samo za izradu putne isprave, pasoša, a zaprimanje zahtjeva za druge konzularne usluge vrši se bez zakazanog termina. Radno vrijeme sa strankama je svaki radni dan od 9 do 15 sati.

Inače, sve informacije o konzularnim uslugama možete pronaći na zvaničnoj web stranici Konzulata.

Informacije možete dobiti i u navedenim terminima, pozivom na ove brojeve telefona:

– za putne isprave i druge konzularne usluge:

+49 89 982 80 50 (od 15 do 16:30h);

– informacije za ispis iz državljanstva:

+ 49 89 982 80 09 (od 12 do 14h).

Svi bosanskohercegovački građani koji budu posjećivali Generalni konzulat BiH u Minhenu dužni su prilikom dolaska poštovati sva epidemiološka pravila i odluke nadležnih vlasti vezano za pandemiju virusa korona.

– Konzulat nije prestajao sa radom ni u ovim otežanim uslovima zbog pandemije, i bio vam je i ostaće na usluzi, poručuju iz Generalnog konzulata BiH u Minhenu.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Zašto njemački vojnici dolaze u BiH i zbog čega Milorad Dodik u RS-u kreira histeriju

Dolazak njemačkih vojnika, u bh. entitetu Republika Srpska koristi se za sijanje atmosfere straha i spinovanje kako sve to...

Možda vas zanima i ovo