Utorak, 30 studenoga, 2021

Glavni imam i paroh zajedno kosili travu u haremu džamije u Gacku: “Drvo se naslanja na drvo, a komšija na komšiju”

Nemojte propustiti

GACKO – Ovaj značajan, ljudski i komšijski gest gatačkog paroha Velimira Kovača i dva studenta Pravoslavnog bogoslovskog fakulteta u Foči Marka Loza i Vlade Radovića, daje poruku opredeljenja da se traže putevi mira i obnavlja višestoljetni suživot na ovim prostorima.

Glavni imam Medžlisa Islamske zajednice (MIZ) Sadet ef. Bilalić i gatački paroh Velimir Kovač zajedno su danas kosili travu u haremu džamije Mehmed-age Zvizdića u Gacku, piše Preporod.

Kako piše Preporod, svoju privrženost kao i odanost Bogu potvrđujemo kroz rad i činjenje dobrih djela. Držimo do toga i vjerujemo da je to ustvari pravi ibadet i da je cilj svih ibadeta i pobožnosti opća plemenitost koja se ispoljava u radu za druge.

”Islam posvećuje posebnu pažnju suživotu komšijskim odnosima. “Nije musliman onaj čijeg se zla boji njegov komšija”, kaže se u jednoj predaji. Komšije su ljudi, neovisno od vjere ili nacije”, kazao je ef. Bilalić za Preporod.info.

Foto: Preporod

Prema njegovim riječima, ovaj značajan, ljudski i komšijski gest gatačkog paroha Velimira Kovača i dva studenta Pravoslavnog bogoslovskog fakulteta u Foči Marka Loza i Vlade Radovića, daje poruku opredeljenja da se traže putevi mira i obnavlja višestoljetni suživot na ovim prostorima.

”Među komšijama postoje trajne i doživotne veze. “Drvo se naslanja na drvo, a komšija na komšiju – kaže naš narod!””, poručio je Bilalić.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Važno za državljane BiH: Od sutra nova pravila za odlazak na rad u Njemačku

Na sajtu njemačke Ambasadde u Sarejevu navode da će se od 01.12.2021. promijeniti način dodjele termina za podnošenje zahtjeva...

Možda vas zanima i ovo