Ponedjeljak, 26 rujna, 2022

Glavni tužitelj Tužilaštva BiH komentarisao istragu u slučaju Diane Kajmaković: Dva kriminogena lica su je spominjali

Nemojte propustiti

Kajganić je rekao da on ne može utjecati niti na trajanje procesa, niti na odluku niti na vrstu odluke jer bi odgovarao Uredu disciplinskog tužitelja.

Vršitelj dužnosti glavnog tužitelja Tužilaštva BiH Milanko Kajganić komentarisao je danas prebacivanje tužiteljice Diane Kajmaković iz jednog odjela u drugi zbog istrage koja se vode unutar ove institucije.

Na pitanje kako komentariše optužbe da na taj način diskredituje konkurenciju uoči izbora glavnog tužitelja državnog tužilaštva, Kajganić je rekao da on ne može utjecati niti na trajanje procesa, niti na odluku niti na vrstu odluke jer bi odgovarao Uredu disciplinskog tužitelja.

“Mogu reći što sam rekao i do sada, a to je da smo dobili izvještaj od MUP-a KS u kome je navedena komunikacija između dva kriminogena lica u kojoj se spominje i ime tužiteljice. Formiran je KTA predmet, dodijeljen je tužitelju putem automatske dodjele predmeta i ja sam još jednog tužitelja dodijelio u taj tim. Oni rade provjere i kada izvrše provjere donijet će tužiteljsku odluku”, izjavio je, prenosi Oslobođenje

Interesantno za vas

Izdvajamo

CIK prvi put na Općim izborima uvodi supervizore: Reagirat će odmah u slučaju drastičnog kršenja zakona

Neće se miješati u rad općinskih izbornih komisija, osim u slučaju drastičnog kršenja zakona kada će odmah reagirati, te...

Možda vas zanima i ovo