Petak, 25 lipnja, 2021

Gljiva: U Sarajevu imamo najmanje oboljelih jer peremo ruke

Nemojte propustiti

– Sa svojom suprugom popijem nekoliko puta na dan čaj, porazgovaramo… Uskoro će i ove mjere popustiti, sve će ovo proći, ali i dalje ćemo morati voditi računa o ponašanju.

Hitmejker Nazif Gljiva u izolaciji je sa suprugom Sadom u svom stanu na sarajevskoj Dobrinji. Kako je rekao za “Avaz”, dobro se osjeća i poštuje sve mjere nadležnih organa i stručnjaka.

– Kada su nama starijima od 65 godina dozvolili kretanje, izašao sam dva-tri puta iz kuće, ali sam se strogo držao svih mjera – kaže Gljiva.

Ističe da je to jedini način da se što bezbolnije prođe kroz pandemiju koronavirusa.

– Naravno, peremo ruke pola minuta vrelom vodom, ali mi smo to ovdje uvijek i radili. Sarajevo je grad s najmanje oboljelih na svijetu zato što smo uvijek vodili računa o higijeni i uvijek smo prali ruke – govori nam Gljiva.

Vrijeme u svoja četiri zida provodi uglavnom gledajući vijesti i stare filmove.

– Samo saburli. Sa svojom suprugom popijem nekoliko puta na dan čaj, porazgovaramo… Uskoro će i ove mjere popustiti, sve će ovo proći, ali i dalje ćemo morati voditi računa o ponašanju. Dakle, socijalna distanca, maske i rukavice – poručuje Gljiva.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Pezić u žiži javnosti zbog istupa na Facebooku: Vjernici ne trebaju ići na svadbu gdje se služi alkohol, sluša muzika, muškarci i žene sjede...

Ovih dana Elvedin Pezić je žiži javnosti zbog istupa na svojoj Facebook stranici, a koja se odnosi na žene. Elvedin...

Možda vas zanima i ovo