Četvrtak, 24 lipnja, 2021

Glumac Sergej Trifunović uživao u društvu negatora genocida Petera Handkea

Nemojte propustiti

Iako vrlo često iznosi antifašističke stavove, Sergeju Trifunoviću, izgleda, ne smeta da se slika sa onima koji promovišu fašizam.

Tako je danas na svom Instagram profilu objavio fotografiju sa austrijskim književnikom Peterom Handkeom. U komentaru uz ovu fotografiju, na kojoj su obojica vidno dobro raspoloženi, Trifunović je napisao:

– Neki fini čovek, teo se slika sa mnom, Kaže da je nobelovac, pa sam ga pustio.

U komentarima ispod ove objave brojni pratioci su podsjetili “neobaviještenog” Trifunovića ko je Handke i sa kim se zapravo slikao.

Poznat kao negator genocida u Srebrenici i prijatelj Slobodana Miloševića, sa kojim se više puta sastao, uključujući i posjetu zatvoru u Hagu, Peter Handke je zbog svojih stavova proglašen personom non grata u mnogim bh. gradovima. Odluka Nobelovog komiteta da Handkea proglasi laureatom u 2019. godini izazvala je, kao malo kad ranije, polemiku među svjetskim književnicima, od kojih su mnogi zagovarali tvrdnju da se njegovo književno djelo ne može posmatrati odvojeno od njegovih političkih stavova.

Međutim, Trifunoviću ništa od onoga što je ranije govorio i radio Handke, nije smetalo da uživa u njegovom društvu.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Odluka Vlade susjedne države: Besplatan PCR test za sve turiste koji dođu u Crnu Goru

Testiranje PCR potrebno je zakazati najmanje 72h prije povratka turiste u svoju zemlju, navode iz MEK, uz apel hotelijerima...

Možda vas zanima i ovo