Četvrtak, 21 listopada, 2021

Glumica iz popularne serije “Sulejman Veličanstveni”: Sultanija Hatidže stigla u Sarajevo

Nemojte propustiti

Turska glumica Selma Ergec, poznata po ulozi sultanije Hatidže u seriji “Sulejman Veličanstveni”, stigla je jutros u Sarajevo

hatidze1Turska glumica Selma Ergec, poznata po ulozi sultanije Hatidže u turskoj seriji „Sulejman Veličanstveni“, stigla je rano jutros u Sarajevo, javio je novinar agencije Anadolija.

Ergec je u Sarajevo doputovala kako bi prisustvovala večerašnjoj projekciji filma „Glas“, koji otvara 5. Festival turskog filma.

„Prvi put sam došla u Sarajevo. Nisam znala da sam toliko poznata ovdje, tek sam maloprije to saznala“, izjavila je Ergec za agenciju Anadolija.

Film „Glas“ snimljen je prije dvije godine, a Ergec je istakla kako u filmu glumi sa Mehmetom Gunsurom, koji u seriji “Sulejman Veličanstveni” tumači ulogu princa Mustafe.

„U filmu igram sa Mehmetom, koji takođe glumi u seriji „Sulejman Veličanstveni“. Veoma mi je drago što ponovo imam priliku raditi s njim. Nadam se da će se sarajevskoj publici večeras svidjeti film“, rekla je Ergec.

„Serija zaista ide dobro. Hvala im što su mi dali slobodne dane da mogu doći u Sarajevo. Oni i dalje rade“, kazala je Ergec kroz smijeh.

Sa Ergec je u Sarajevo stigao i režiser filma „Glas“ Umit Unal, čija će se dva filma prikazati na 5. Festivalu turskog filma. Pored filma „Glas“, koji otvara festival, šestog dana festivala publika će imati priliku pogledati i film „Bajka o Istanbulu“.

„Veoma smo ponosni što će naš film „Glas“ otvoriti festival. Ne poznajem baš najbolje gledaoce u BiH, tako da ne znam kako će im se svidjeti film. Poprilično je napet“, pojasnio je Unal.

hatidze2

„Znam da su turske serije veoma popularne na cijelom Balkanu. Bio sam i u Hrvatskoj i vidio sam da se i tamo prikazuju. I glumci u mom filmu „Glas“, oboje su ujedno zvijezde u seriji „Sulejman Veličanstveni““, kazao je Unal.

Unal je istakao da nije jedini režiser filma „Bajka o Istanbulu“, ali je napisao cijeli scenario. Pet režisera radilo je na tom filmu, a prvi put je prikazan 2005. godine.

Film „Glas“, u kojem glavne uloge tumače popularni turski glumci Selma Ergec i Mehmet Gunsur, govori o mladoj djevojci koja živi sa majkom i radi u “call centru”. Život joj se iznenada promijeni kada jednog dana začuje misteriozan glas u glavi. Iako pokušava da ga ignoriše, glas pretvara Deryin život u strašnu noćnu moru.

(Anadolija)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

AccuWeather objavio veliku prognozu: Evo kakva nas zima očekuje ove godine

Očekuje se da će temperature ove zime u većem dijelu južne Evrope ostati prosječne. Ali, temperature u dijelovima Italije,...

Možda vas zanima i ovo