Nedjelja, 9 svibnja, 2021

Godinama nisu izlazili iz podruma jer su čekali smak svijeta

Nemojte propustiti

Komšija je rekao da je često u vrtu kuće vidio jednog muškarca, ali samo njega te da nije znao da su u kući i djeca.

Mladić (25) koji je imao dugu kosu, prljavu bradu i zbunjeni pogled stajao je u lokalnom kafiću u holandskomm mjestu Ruinervold. Pobjegao je sa obližnjeg poljoprivrednog imanja na kojem je živio s ocem i petoro braće i sestara koji su mlađi od njega.

Konobaru je ispričao da porodica devet godina živi u podrumu, potpuno izolovana od svijeta. Konobar je odmah pozvao policiju koja je iza ormara u dnevnoj sobi pronašla skrivene stepenice koje su vodile u podrum.

U zatvorenoj prostoriji policajci su pronašli ostale članove porodice.

Najmlađe dijete je bilo staro 16 godina, a majke nije bilo nigdje. Policija je utorak objavila na Twitteru da je slučaj prava misterija i da su sve opcije otvorene.

Holandski mediji pišu da su otac i djeca u podrumu čekali smak svijeta. Djeca navodno nisu znala da osim njih postoje drugi ljudi. Komšija je rekao da je često u vrtu kuće vidio jednog muškarca, ali samo njega te da nije znao da su u kući i djeca.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Tuga u Bosni i Hercegovini: Preminula 24-godišnja studentica

"Pravni fakultet Univerziteta u Travniku je ostao bez drage i vrijedne studentice Farah Fazlagić-Gezgel", saopćili iz obrazovne ustanove te...

Možda vas zanima i ovo