Nedjelja, 3 ožujka, 2024

Google pokreće vlastitu platorfmu za razmjenu i traženje poslova

Preporučeno

LinkedIn, Greenhouse, Jobvite i slične platforme odavno su se na globalnom nivou etablirale kao nezaobilazna tačke u traženju i ponudi poslova.

Kako pojedinci, tako i poslodavci na ovim i sličnim društvenim mrežama fokusiranim na tržište rada već godinama grade poslovne mreže.

Google je do sada bio potpuno izvan ovog dijela tržišta, ali sada su i u jednoj od najvećih svjetskih kompanija odlučili napraviti nešto po tom pitanju.

Kako prenosi portal Axios, uskoro će Google u produkciju pustiti Google Hire, novu platformu koja će pokušati osvojiti dio tržišta za razmjenu i potražnju poslova.

Za sada se sve odvija u popriličnoj tišini, ali u Google Entreprise & Cloud odjelu vrijedno rade na razvoju nove usluge.

Navodno je u temelju Google Hire projekta kojega vodi Diane Greene, bivši startup Bebop kojega je Google kupio 2015.

Trenuno nema detaljnijih informacija o tome kako će tačno izgledati Google Hire platofrma, kao što još uvijek nije definirano kada će Google lansirati ovaj projekt.

Ipak, ne treba sumnjati kako će Google Hire biti apsolutno zanimljiv, barem u prvim danima ili sedmicama, dok se ne vidi hoće li doista moći napasti trenutačno najjače igrače u ovoj tržišnoj utakmici.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Dedo Šemso tuguje za suprugom: Ne dam da diraju njene stvari, stajaće dok sam živ

Dedo Šemso iz Sarajeva prije tri mjeseca izgubio je suprugu. Sa suzama u očima otvara vrata njene sobe i...

Još vijesti za vas