Ponedjeljak, 17 svibnja, 2021

Google želi objaviti zahtjeve američke vlade, čeka se dopuštenje Ministarstva pravosuđa i FBI

Nemojte propustiti

Internetski div Google Inc. želi objaviti sve zahtjeve dobivene od američke vlade, čime korisnicima želi dokazati kako im nisu omogućili “neograničen pristup” informacijama

Google-zgradaGoogle Inc. zatražio je od američkog Ministarstva pravosuđa i FBI dopuštenje da objavi ukupan broj zahtjeva za informacijama o nacionalnoj sigurnosti, koje je zatražila američka vlada.

Pismo ministru pravosuđa Ericu Holderu i direktoru FBI-e Robertu Muelleru, koje potpisuje direktor Pravne službe David Drummond Google je postavio i na svom blogu.

Taj se internetski div nada kako će time pokazati korisnicima kako američkoj vladi nisu omogućili “neograničen pristup” njihovim podacima.

Google je jedna od devet velikih internetskih kompanija s kojih je američka Nacionalna sigurnosna agencija direktno skidala podatke putem programa PRISM, što je razotkrio bivši suradnik agencije NSA Edward Snowden.

(Novovrijeme.ba)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Dijaspora zavrnula pipu: U Bosnu i Hercegovini lani stiglo skoro pola milijarde maraka manje

Ekonomista Admir Čavalić je kazao da su ovakvi rezultati sasvim očekivani te da su stručnjaci prošle godine najavili upravo...

Možda vas zanima i ovo