Nedjelja, 19 rujna, 2021

Goran Čerkez o zabrani zastavi s ljiljanima na stadionu u Zenici

Nemojte propustiti

“Nikakve to veze nema ni sa Kriznim stožerom ni sa Goranom Čerkezom. Pogotovo što se radi o zastavi koja je bila zakačena na ogradi. Ja sam danas zvao Fudbalski savez, oni su demantovali čak i da je sklonjena zastava, jer nema razloga da nijedan transparent ili zastava koja fiksno stoji, bude pomjerena sa stadiona”, kazao je Čerkez

Goran Čerkez, pomoćnik federalnog ministra zdravstva, bio je gost Federalne televizije gdje je govorio o aktuelnim temama, među kojima je bilo i zabrana donošenja zastava na utakmice reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Kada je riječ o zabrani zastave sa ljiljanima na stadionu, Čerkez pojašnjava da je to iskrivljavanje svega onoga što se reklo.

“Nikakve veze, pogotovo federalni Krizni stožer, nema s tim. Odobrenje i propozicije za odigravanje utakmice se daju na kantonalnom nivou. Naravno, kolege su sigurno slijedile i federalne upute koje nije donio Goran Čerkez, nego 17 ljudi koji sjede u Kriznom štabu.Često zbog mog prenošenja stavova Kriznog štaba mnogi misle još uvijek da u ovoj zemlji jedna osoba donosi nekakve naredbe.

Inače, Krizni stožer ne donosi uopšte naredbe. On daje preporuke Vladi Federacije koja donosi naredbe, a kasnije se informiše i federalni Parlament. Dakle, naša preporuka je bila, s obzirom da nije bilo priče o COVID dokumentima na stadionu, da se određeni rekviziti, poput truba, duvačkih instrumenata ili zastava, ne unose.

Pogotovo što naši navijači rijekto prave razmak i rijetko poštuju te mjere, gdje bi sigurno moglo doći do raspršivanja virusa. Ovo je respiratorni virus, pa čak i glasno navijanje proizvodi sprej. Jednostavno se virus prenosi na taj način. Dakle nikakve to veze nema ni sa Kriznim stožerom ni sa Goranom Čerkezom. Pogotovo što se radi o zastavi koja je bila zakačena na ogradi. Ja sam danas zvao Fudbalski savez, oni su demantovali čak i da je sklonjena zastava, jer nema razloga da nijedan transparent ili zastava koja fiksno stoji, bude pomjerena sa stadiona”, pojasnio je Čerkez za FTV.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Kako je jedna porodica napravila čudo usred Bosne: Njihov luksuzni dizajnerski namještaj postao je svjetski hit

Posebnost Artisan proizvoda, naglašavaju naši sugovornici, u ručnom je radu. Nakon što komad drveta izađe iz strojne obrade, sve...

Možda vas zanima i ovo