Subota, 19 lipnja, 2021

Goran Milić nakon što je u karijeri prošavo skoro sve: “Ovo je nešto što ja u svojih 75 godina ne pamtim”

Nemojte propustiti

Dugogodišnji novinar, urednik i direktor brojnih medija Goran Milić kaže za TVCG da, bez obzira na brojne modele borbe protiv koronavirusa, sve države su izabrale karantin kao jedini lijek

Milić je, za Jutarnji program TVCG, naveo da ni švedski model nije više liberalan, te da su se i SAD i Britanija odlučile za karantin.

“Svi su se povukli i svi su izabrali karantin kao jedini lijek. Šta drugo, drugo je vakcina, a vakcina se traži”, kazao je Milić i dodaje da stručnjaci ne vjeruju da će prije 18 mjeseci vakcina biti spremna za upotrebu.

Italija i Španija su prve bile na udaru i prve shvatile koliko je, kako kaže Milić, korona virus opasan.

“Kada smo vidjeli mi kako se umire u Bergamu, kako jedna utakmica uništi pola regije, onda smo i mi vidjeli da je vrag odnio šalu”, kaže Milić.

Milić kaže i da je u Hrvatskoj prošle godine u januaru umrlo 2.000 ljudi više nego što je uobičajen broj. Umrlo je 6.000 ljudi, a kako dodaje normalno umire oko 4.000 osoba.

“To niko nije registrovao, to nije objavio, niti se tome pridavala pažnja. Danas je puno manje u mjesec ovih dana je umrlo 21 osoba u Hrvatskoj, a inače normalno mjesečno umire oko 4.000, ali 21 prema tome nije ništa”, kazao je Milić.

Međutim, kako dodaje kada smo vidjeli slike iz Italije onda je nastala panika i onda su se brojke promijenile i jedna po jedna zemlja uvidjele su da je karantin jedini spas.

“Ovo je nešto što ja u svojih 75 godina ne pamtim i izgleda veoma opasno”, poručio je Milić.

Kada se završi karantin, on ističe, da će prvo otići da se vidi sa društvom.

“U principu otići ću kod konobara, jer konobar je sloboda. Druženje mi fali, ali imamo telefon, skype, sve je danas moguće”, kaže Milić i dodaje da ne izlazi iz kuće jer pripada rizičnoj grupi.

“Nije teško, ako čovjek ima mašte i puno uspomena, mogu ja ovako još šest mjeseci”, zaključio je Milić u izjavi za TVCG.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Spreman prijedlog odluke o potvrdama: Kovid-pasoši iz Bosne i Hercegovine će važiti i u EU

Potvrda bi trebala biti međunarodno priznata i u punom kapacitetu omogućavati građanima BiH putovanja po zemljama Evrope i svijeta. Bosna...

Možda vas zanima i ovo