Srijeda, 18 svibnja, 2022

Gordan Grlić Radman odmah obavijestio Finsku da Hrvatska podržava njihov ulazak u NATO

Nemojte propustiti

Hrvatski ministar Grlić Radman odlučno je obavijestio finsku vlast da podrška Hrvatske postoji uprkos izjavama predsjednika.

Ministarstvo vanjskih poslova Finske objavilo je da su ministri vanjskih poslova Finske i Hrvatske razgovarali o izjavi Zorana Milanovića, odnosno o podršci Hrvatske finskom ulasku u NATO.

“Dobra rasprava s kolegom ministrom vanjskih poslova Hrvatske Gordanom Grlićem Radmanom. Potvrdio je da Hrvatska podržava politiku otvorenih vrata NATO-a. Također, ako Finska odluči podnijeti zahtjev za članstvo u NATO-u, hrvatska vlada i parlament će biti za ulazak u Finske”, navedeno je iz finskog ministarstva.

S obzirom na to da su najavu hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića da neće podržati ulazak Finske u NATO kako bi bile donesene izmjene Izbornog zakona BiH, prenijeli i finski mediji, jasna je potreba ministra vanjskih poslova Finske Pekkae Haaviste da naglasi kako Finska ipak ima podršku Hrvatske.

Također, i hrvatski ministar Grlić Radman odlučno je obavijestio finsku vlast da podrška Hrvatske postoji uprkos izjavama predsjednika.

Na Milanovićeve izjave reagovala je i evropska parlamentarka Tineke Strik kazavši da je to neprihvatljiva ucjena i poigravanje sa evropskom sigurnošću, dok je hrvatski premijer Andrej Plenković poručio Milanoviću da ode i ponovi svoju izjavu predsjedniku SAD-a Joeu Bidenu “ukoliko je takav frajer”.

Više s weba

Interesantno za vas

Izdvajamo

Upaljen alarm za skoro cijelo područje Bosne i Hercegovine

U BiH će danas biti toplo, ali umjereno oblačno i nestabilno vrijeme. Meteoalarm izdao je žuto upozorenje na grmljavinu u...

Možda vas zanima i ovo