Ponedjeljak, 26 srpnja, 2021

Gore od “Parova”: Češki reality prevršio svaku mjeru!

Nemojte propustiti

Češka televizija CT krenula je s emitovanjem kontroverzne reality emisije zvane “Odmor u protektoratu” koja prati život sedmočlane porodice u vrijeme nacističke okupacije. Epizode nose naslove poput, “Zakon preživljavanja” i “Kad ti gestapo diše za vratom”.

Radnja ove šou emisije smještena je u vrijeme Drugog svjetskog rata, u planinsku brvnaru bez struje i vode, a porodica nosi odjeću iz tog doba i suočava se s nestašicom hrane.

– Htjela sam da prikažem kako je izgledao život u vrijeme okupacije na što realističniji način – izjavila je Zora Cejnkova, autor emisije.

Novinski list “Times of Izrael” na svojim stranicama dao je sarkastičan komentar na šou: “Srećom, ova porodica neće doživjeti sudbinu 82.309 Jevreja koji su iz protektorata poslati u koncentracione logore”.

Producent Lenka Polkova izjavila je da su pripreme za šou trajale dve godine i da se za učešće u emisiji prijavilo više stotina porodica. Među članovima porodice koju su producenti izabrali, nalazi se i baka koja je doživela nacističku okupaciju.

Osim što će se boriti s nedostatkom hrane, porodica će morati da izađe na kraj i s Gestapo špijunima, kao i sa vojnicima koji će ugrožavati njihove živote.

Tvorci realityja tvrde da ne vide ništa sporno u tome što žele da upoznaju ljude s mračnim vremenom Drugog svjetskog rata. Ipak, već su se pojavili oni koji će podići tužbe, ali i oni koji se pitaju šta je sljedeće, “Big Brother Auschwitz”?

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Nejra Latić-Hulusić razočarana: “Istjerali su me kao pseto na Panonskim jezerima zbog burkinija”

U svom postu ona je navela i da je prilikom ulaska u kompleks od osoba zaduženih na ulaznoj kapiji...

Možda vas zanima i ovo