Nedjelja, 25 srpnja, 2021

Gorivo je pojeftinilo u BiH: Evo gdje je i najniža cijena – litar dizela košta tek 1,66 KM

Nemojte propustiti

Na jednoj od benzinskih pumpi na području Posušja litar dizela košta tek 1,66 KM

– Trenutni raspon maloprodajnih cijena na benzinskim pumpama u Federaciji BiH kreće se za BMB 95 od 1,91 do 2,36 KM po litru, a za dizel (D5) od 1,66 do 2,36 KM po litru – rečeno je u Federalnom ministarstvu trgovine.

Podsjećaju da se sve informacije o cijenama naftnih derivata na benzinskim pumpama u Federaciji BiH mogu pratiti putem mobilne aplikacije Federalnog ministarstva trgovine FMT FBIH OIL INFO koja je dostupna na platformi Google Play Store.

Mobilna aplikacija svim građanima pruža pravovremenu informaciju o cijenama goriva na svim benzinskim pumpama u FBiH, od najnižih do najviših. Uvidom u aplikaciju utvrdili smo i rekordera po pitanju najniže cijene goriva.

Cijena dizela na jednoj benziskoj pumpi u Posušju, Foto: Avaz

Otišli smo na lice mjesta, a put nas je odveo u Posušje. Na jednoj od benzinskih pumpi zabilježili smo cijenu od 1,66 KM za litar dizela – piše Avaz.ba.

Podsjetimo, ovako oštar dnevni pad cijena nafte nije zabilježen još od januara 1991. godine, kada je započeo prvi Zaljevski rat i kada su cijene “potonule” za 33 posto.

Inače, cijena nafte na svjetskom tržištu u posljednjih pet dana pala je za oko 40 posto.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Koliko treba četveročlanoj porodici? Smještaj u Neumu oko 700, u Makarskoj oko 1.000 KM više

Cijene koje smo izdvojili, valja napomenuti, nisu strogo zacementirane, smještaj, piće i hranu moguće je pronaći i po povoljnijim,...

Možda vas zanima i ovo