Petak, 18 lipnja, 2021

Gorivo u FBiH skuplje, u RS-u jeftinije

Nemojte propustiti

Federalno Ministarstvo trgovine prethodnih dana primilo je oko 100 zahtjeva za pormjenu cijena naftnih derivata. Uglavnom je riječ o zahtjevima za povećanje cijena, ali ima i mali broj onih koji ih smanjuju, kazali su u Odjelu za cijene MInistarstva trgovine FBiH.

– Cijene su povećane za otprilike pet feninga po litru i odnose na benzin i dizel-goriva. Tako je cijena banzina BMB sada 2,35 KM ili 2,40 KM, u zavisnosti od distriburera, cijena eurodizela 4 je 2,30 Km, eurodizela 5 od 2,35 KM do 2,40 KM, dok benzin BMB 98 košta od 2,45 do 2,50 KM. Manji broj zahtjeva pristiglih proteklih dana u Ministarstvo odnosi se na poskupljenje lož ulja na 1,95 KM i autoplina na jednu marku, kazala je Oslobođenju Vijana Vidović iz odjela za cijene u federalnom Ministarstvu trgovine i dodala kako je gorivo u BIH skuplje nego u susjednim zemljama.

Dok u FBiH gorivo poskupljuje, u RS-u je istovremeno na pojedinim bezinskim pumpama pojeftinilo za dva do četiri feninga po litru.

Ilustracija (Foto: Arhiv)
Ilustracija (Foto: Arhiv)

Dragan Trišić, rukovodilac Uprave maloprodaje u “Nestro petrolu” u Banjaluci, potvrdio je da će na “Nestrovim” pumpama dođi do pojeftinjenja goriva zbog nižih nabavnih cijena iz Rafinerije nafte Brod.

“Cijene benzina 98 po litru iznosiće od 2,35 do 2,44, benzina 95 između 2,29 i 2,36, eurodizela 4 biće u rasponu od 2,29 do 2,35, a eurodizel 5 koštaće od 2,33 do 2,39 KM po litru”, precizirao je Trišić.

Izvor: Oslobođenje

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Međunarodni aerodrom Tuzla: Važna obavijest za one koji putuju u ovu evropsku državu

Putnici koji putuju sa Međunarodnog aerodroma Tuzla za Basel (MLH) moraju ispunjavati sljedeće uslove Iz Međunarodnog aerodroma Tuzla nedavno su...

Možda vas zanima i ovo