Utorak, 21 rujna, 2021

“Gotov je! Milorad Dodik je doživio nezapamćeni debakl, skup na Kozari još je veća propast nego peticija”

Nemojte propustiti

Skup na Kozari još je veći debakl nego peticija, piše, između ostalog, na svom blogu Nebojša Vukanović

Nema slika i snimaka iz drona, jer bi pokazali opšti debakl, RTRS i ATV su pokušali našminkati kadrovima i „totalima“, ali svakom je jasno da nije bila ni trećina od 14.107 okupljenih, kako je lažno ustvrdio očajni Dodik.

-Mnogo je sličnosti sa Čaušeskuom, jer je Dodik doživio sličan potop i debakl na Kozari uprkos velikoj mobilizaciji cjelokupnog članstva. Iako su autobusi na silu dovedenih članova SNSD-a stigli iz svih krajeva Republike Srpske, od Trebinja, Zvornika, Foče, Bijeljine do Prijedora i Novog Grada, jedva da se okupilo 5.000, maksimalno 6.000 ljudi.

Nema slika i snimaka iz drona, jer bi pokazali opšti debakl, RTRS i ATV su pokušali našminkati kadrovima i „totalima“, ali svakom je jasno da nije bila ni trećina od 14.107 okupljenih, kako je lažno ustvrdio očajni Dodik.

Oni su sami izabrali svoj Vaterlo, i postali svjesni značenje poslovice da majka nije klela sina što se kockao, kao Dodik i SNSD sa peticijom, već što se vadio propalim mitingom.

Foto: Nebojša Vukanović

Iako se trudio da širi optimizam i odaje utisak sigurnosti i samopouzdanja, galama, govor tijela, neartikulisani krikovi, nepovezano pričanje bez ikakvog smisla i govor koji nije imao nikakvu poruku niti težinu, dobrom posmatraču jasno pokazuje da se radi o uplašenom tiraninu koji gubi kontrolu i tlo pod nogama jer je svjestan da se približava kraj, da su sve karte odigrane, da blefiranja, obećanja, laži i podvale više ne prolaze i da ničim ne može preokrenuti izgubljenu situaciju.

Dodik je morao da krikne i sam počne skandirati SNSD, SNSD, ne bi li probudio uspavanu amorfnu masu, čuo neku povratnu reakciju nekolicine svojih pristalica.

Ispod časti je komentarisati sramni Dodikov govor u kome se brutalno rugao svojim građanima koje je protjerao u svijet i koji rade naporne poslove kako bi preživjeli, te licemjerno pričao kako on i njegova porodica neće da odu jer im je ovdje lijepo. Besramnik se rugao i demobilisanim borcima, koje je ponizio gore od neprijatelja i okupatora, te prijetio svojim direktorima ali i narodu i političkim protivnicima, da će morati da sviraju po njegovim notama. Bez pretjerivanja, Dodik djeluje kao potpuno neuravnotežena i neuračunljiba osoba, a podsvjesno pričanje o opasnostima društvenih mreža pokazuje da je svjestan opasnosti da RTRS i ATV ne mogu iznijeti teret i da su ulaganja silnih novaca uzaludna.

GOTOV(O) JE!

Večeras sam, više nego ikad, uvjeren da nema ni teoretske šanse, uprkos milionima, pritiscima i ucjenama, da Dodik i SNSD preokrenu situaciju. Skup na Kozari još je veći debakl nego peticija, piše, između ostalog, na svom blogu Nebojša Vukanović.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Sada je sve jasnije: Evo koliko borci moraju imati vojnog, a koliko staža osiguranja, da bi mogli u penziju po novom zakonu

Ovi uvjeti odnose na pripadnike Armije RBiH, HVO-a i policiju. U Domu naroda 30. septembra delegati će raspravljati o Prijedlogu...

Možda vas zanima i ovo