Srijeda, 29 rujna, 2021

Govedarica: Pozivam Dodika da pokaže zahtjev o hapšenju, problem mu je porijeklo novca​

Nemojte propustiti

Predsjednik SDS-a Vukota Govedarica pozvao je predsjednika RS Milorada Dodika da javnosti pokaže dokument, koji je navodno dobio od svojih kanala u Sarajevu, kako bi se javnost uvjerila da li je to ustvari naredba kojom se definiše njegovo lišavanje slobode.

“Što se tiče famoznog zahtjeva za hapšenje o kojem priča predsjednik RS, moram da kažem da sam obavio razgovor sa ministrom bezbjednosti BiH i da takav zahtjev ne postoji. Dakle, to je notorna neistina o kojoj govori Milorad Dodik. Preostaje nam samo da pozovemo predsjednika RS da javnosti pokaže taj papir, koji je navodno dobio svojim kanalima iz Sarajeva, te da utvrdimo da li je to naredba kojom se od zvaničnog Begrada traži da uhapsi Dodika, kada pređe granicu BiH, odnosno RS i Srbije. To bi bilo najbolje”, poručio je Govedarica u izjavi za Vijesti.ba.

Podsjećamo, predsjednik RS rekao je da je od Srbije i drugih zemalja traženo njegovo privođenje i da su iza tog zahtjeva stajale stranke Saveza za promjene, koji, kako je naveo, izmišljotinama i lažima nastoji da degradira pojedince i institucije RS.

S druge strane, Govedarica ističe da je predsjednik RS iznio je gomilu beskrupuloznih laži i uvreda prvenstveno na račun funkcionera SDS-a, ali i generalno politički blok Savez za promjene.

“Mislim da je ovakav način ponašanja predsjednika RS neozbiljan i smatram da Dodik na ovaj način pokazuje svoju nedostojnost funkcije koju obavlja. Nijedan predsjednik RS nikada se nije ponašao kao Milorad Dodik”, mišljenja je predsjednik SDS-a.

Na upit da li očekuje da će predsjednik RS javnosti predočiti navodni zahtjev o hapšenju, Govedarica ističe da ga ne bi iznenadilo da se tako nešto pojavi u javnosti “imajući u vidu da je SNSD sklon različitim falsifikatima”.

“Sjećamo se falsifikata u kontekstu afere ‘Ušće’… Sjećamo se i Dodika kako maše nekim dokumentom kada je u pitanju kupovina njegove vile na Dedinju. Mislim da je ovdje problem upravo kupovina vile Milorada Dodika na Dedinju i porijeklo novca za koji Dodik očigledno nema adekvatne dokumente”, zaključio je predsjednik SDS-a u razgovoru za Vijesti.ba.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Šarović oštro reagovao: SNSD neslavno kapitulirao, glasanjem u Vijeću ministara priznali i Schmidta

- Glasanjem na sjednici Vijeća ministara praktično su i priznali Schmidta kao visokog predstavnika - zaključio je Mirko Šarović. Predsjednik...

Možda vas zanima i ovo