Petak, 14 svibnja, 2021

Grabar Kitarović ponovo kritikovala BiH: Kampovi u susjednoj zemlji podižu se uz našu granicu

Nemojte propustiti

Suradnja između vlade u Sarajevu i lokalnih bosanskohercegovačkih vlasti nije dobra – kazala je predsjednica susjedne Hrvatske.

Kolinda Grabar-Kitarović održala je izlaganje na 15. neformalnom sastanku 13 šefova država članica EU-a bez izvršnih ovlasti, takozvane Skupine Arraiolos koji se ove godine održava u Grčkoj, a dvije središnje teme su Učinkovito suočavanje s gospodarskom i izbjegličkom krizom i Zajedničko rješavanje modernih izazova sigurnosti Europske unije i njezinih država članica.

“Migracijsko pitanje jedno je od najvećih izazova našeg doba”, rekla je izrazivši žaljenje što EU na njega još nije odgovorio rješenjima koja bi bila prihvatljiva svim članicama.

“Samo zajedničkim radom možemo riješiti to pitanje kako bismo zaštitili migrante i njihova prava i ublažili negativne posljedice ilegalnih migracija” i zato bi svi dionici trebali “postupati odgovorno”, kazala je.

Hrvatska “ulaže velike napore u uspješnu zaštitu najdulje vanjske kopnene granice EU-a”, naglasila je.

Izbjeglički kampovi u susjednoj zemlji podižu se uz granicu s Hrvatskom preko koje migranti nastoje prijeći u zapadne članice Unije, rekla je.

Suradnja između vlade u Sarajevu i lokalnih bosanskohercegovačkih vlasti nije dobra, ocijenila je te ponovila da Hrvatska uspješno čuva najdulju kopnenu granicu i čini sve da što prije pristupi Schengenskoj zoni.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

COVAX dopremio vakcine u BiH

U BiH stiglo je 40.800 vakcina protiv virusa korona putem mehanizma Covax, potvrdio je pomoćnik ministra civilnih poslova u...

Možda vas zanima i ovo