Petak, 21 siječnja, 2022

Grabovica samo zataškava aferu najavljujući “nove i transparentne” tendere

Nemojte propustiti

Nakon što su mediji otkrili sadržaj misterioznog sporazuma koji je sa fantomskom rusko – njemačkom firmim IFC- IFM potpisao smjenjeni podpredsjednik vlade FBiH …

Foto: Elvedin Grabovica

Desnica Radivojević, generalni direktor JP Elektroprivrede BiH Elvedin Grabovica danas je kao iz vedra neba sazvao konferenciji za novinare i prezentirao principe i proceduru za izbor partnera za zajedničko ulaganje u Projekt izgradnje Bloka 7 Termoelektrane Tuzla.

“Objavom javnog poziva za izbor partnera pokazujemo spremnost pokrenuti najveću poslijeratnu investiciju u BiH”, panično najavljuje Grabovica “novi” projekat koji se počeo pripremati još u vrijeme Bičakčićeve vlade, uz to, najavljujući čak i podršku Federalne vlade.

“S obzirom na to da ćemo raditi u skladu s aktima i odlukama Vlade, njena podrška je neosporna”, rekao je Grabovica, dodajući da će sljedeće sedmice biti objavljen javni poziv za izbor projektnog partnera.

Panično najvljen tender i očigledno velika žurba u redovima SDP-a, posebno direktora Grabovice koji je bio član delegacije i saučesnik pokušaja velike pljačke sa “tašna-mašna” firmom u Hamburgu. Grabovica zaboravlja da još nije odgovorio na pitanja svog resornog ministra Erdala Trhulja, stranačkih kolega, koalicionih partnera, zastupnika parlamenta i brojnih medija, zašto je i u ime koga potpisao sporazum sa misteriznom firmom o milijardama ulaganja nepostojećeg novca.

Grabovica je kao i svaki politički “noj” , optužio pojedine medije za “izmišljano izvještavanje” kako to kaže ovaj nepismeni Lagumdžijin kadar.

Nije novinarima odgovorio, zašto je bio sa Radivojevićem u Hamburgu, da li podržava taj famozni protokol , da li postoji još neka firma sa kojom su potpisali sličan (vrlo detaljan i obavezujući) protokol?

Naravno da ne postoji, samo što na ova pitanja Grabovica ne želi da odgovori. Vrlo naivno, šanerski i šibicarski pokušavajući “spinovati ” cijelu aferu, Grabovicai želi uvjeriti javnost da se u Hamburgu ništa nije desilo, da ne vjerujemo dokumentima koja su procurila u javnost nego samo njemu i medijima koji “korektno “izvještavaju.(Znači-nikako) .

Živi bili – pa vidjeli kako ce izgledati taj tender naredne sedmice.

Kakav će to biti odziv kredibilnh investitora (osim možda neke misteriozne rusko-česko-rudnapske kombinacije) ,nakon ove IFC-IFM afere sa kojom je uprava EPBIH, zahvaljujući maloumnom i nadobudnom direktoru, izgubila ugled kod svakog ozbiljnog investitora.


(Bh-index)

Više s weba

Izdvajamo

Koalicija “Država!”: Vrijeme je da se i lažnim prijateljima kaže “Dosta je!”

U medijima smo prethodnih dana mogli vidjeti namjeru da se predsjednici stranih država i to: Milanović, Vučić i Erdogan...

Možda vas zanima i ovo