Četvrtak, 4 ožujka, 2021

Grabovica samo zataškava aferu najavljujući “nove i transparentne” tendere

Nemojte propustiti

Potvrđene jučerašnje najave: U bh. entitetu RS pooštrene mjere!

Zbog pogoršane epidemiološke situacije u Republici Srpskoj, zasjedao je Entitetski štab za vanredne situacije na kome su donesene nove...

Pročitajte koje mjere je Vlada KS usvojila na današnjoj sjednici

Zbog pogoršanja epidemiološke situacije u Kantonu Sarajevo danas se od ranih jutarnjih sati održava Hitna sjednica Vlade Kantona Sarajevo....

COVAX već isporučio 10 miliona doza u 15-ak zemalja, BiH kasni i za Ruandom

Vijeće ministara BiH danas je saopćilo da je BiH ispunila sve uvjete za dobijanje vakcina preko ovog mehanizma. Naše...

Zašto cijena piletine u BiH vrtoglavo raste: Kilogram filea i do devet KM, a biće i skuplji

Direktor mesne industrije “Madi” Tešanj, ističe da je posljednjih dana došlo do porasta cijena piletine te da se može...

Nakon što su mediji otkrili sadržaj misterioznog sporazuma koji je sa fantomskom rusko – njemačkom firmim IFC- IFM potpisao smjenjeni podpredsjednik vlade FBiH …

Foto: Elvedin Grabovica

Desnica Radivojević, generalni direktor JP Elektroprivrede BiH Elvedin Grabovica danas je kao iz vedra neba sazvao konferenciji za novinare i prezentirao principe i proceduru za izbor partnera za zajedničko ulaganje u Projekt izgradnje Bloka 7 Termoelektrane Tuzla.

“Objavom javnog poziva za izbor partnera pokazujemo spremnost pokrenuti najveću poslijeratnu investiciju u BiH”, panično najavljuje Grabovica “novi” projekat koji se počeo pripremati još u vrijeme Bičakčićeve vlade, uz to, najavljujući čak i podršku Federalne vlade.

“S obzirom na to da ćemo raditi u skladu s aktima i odlukama Vlade, njena podrška je neosporna”, rekao je Grabovica, dodajući da će sljedeće sedmice biti objavljen javni poziv za izbor projektnog partnera.

Panično najvljen tender i očigledno velika žurba u redovima SDP-a, posebno direktora Grabovice koji je bio član delegacije i saučesnik pokušaja velike pljačke sa “tašna-mašna” firmom u Hamburgu. Grabovica zaboravlja da još nije odgovorio na pitanja svog resornog ministra Erdala Trhulja, stranačkih kolega, koalicionih partnera, zastupnika parlamenta i brojnih medija, zašto je i u ime koga potpisao sporazum sa misteriznom firmom o milijardama ulaganja nepostojećeg novca.

Grabovica je kao i svaki politički “noj” , optužio pojedine medije za “izmišljano izvještavanje” kako to kaže ovaj nepismeni Lagumdžijin kadar.

Nije novinarima odgovorio, zašto je bio sa Radivojevićem u Hamburgu, da li podržava taj famozni protokol , da li postoji još neka firma sa kojom su potpisali sličan (vrlo detaljan i obavezujući) protokol?

Naravno da ne postoji, samo što na ova pitanja Grabovica ne želi da odgovori. Vrlo naivno, šanerski i šibicarski pokušavajući “spinovati ” cijelu aferu, Grabovicai želi uvjeriti javnost da se u Hamburgu ništa nije desilo, da ne vjerujemo dokumentima koja su procurila u javnost nego samo njemu i medijima koji “korektno “izvještavaju.(Znači-nikako) .

Živi bili – pa vidjeli kako ce izgledati taj tender naredne sedmice.

Kakav će to biti odziv kredibilnh investitora (osim možda neke misteriozne rusko-česko-rudnapske kombinacije) ,nakon ove IFC-IFM afere sa kojom je uprava EPBIH, zahvaljujući maloumnom i nadobudnom direktoru, izgubila ugled kod svakog ozbiljnog investitora.


(Bh-index)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Oglasio se vlasnik ordinacije u kojoj je 32-godišnjoj majci urađen abortus poslije kog je umrla: “Niko nije znao za tromb”

SRBIJA - I dok njen suprug tvrdi da je Dušica bila pod anestezijom tokom kiretaže i da je bila...

Možda vas zanima i ovo