Utorak, 7 veljače, 2023

Gračanica na nogama zbog navodnog silovanja dječaka za TikTok izazov

Nemojte propustiti

Od Kantonalnog tužilaštva nismo uspjeli dobiti nikakve informacije o ovom događaju.

Nakon što se u javnosti pojavila informacija da je grupa dječaka silovala vršnjaka u Gračanici te da je sve snimano mobilnim telefonom i objavljeno na društvenoj mreži TikTok, policija istražuje slučaj.

Iz policije nam nisu mogli potvrditi da se radi o prijavi silovanja, već je navedeno da je zabilježen “događaj”, a istraga je osjetljiva zbog zaštite maloljetnih osoba, pišu Nezavisne novine.

Na naš upit da li je policiji prijavljen slučaj navodnog silovanja dječaka od strane više vršnjaka u privatnom objektu u Gračanici, rečeno nam je da službenici Uprave policije MUP-a TK u saradnji sa Kantonalnim tužilaštvom Tuzlanskog kantona poduzimaju potrebne mjere i radnje u vezi s događajem koji je prijavljen 18. novembra PU/PS Gračanica.

“S obzirom na osjetljivost istrage i zaštitu maloljetnih lica/djece – aktera navedenog događaja, nismo u mogućnosti iznositi više informacija”, kratko nam je rečeno iz MUP-a TK.

Od Kantonalnog tužilaštva nismo uspjeli dobiti nikakve informacije o ovom događaju.

Ono što smo nezvanično saznali i što nije potvrđeno od nadležnih institucija je to da se radi od djeci uzrasta devet-deset godina te da se događaj desio u jednoj seoskoj školi, a sa druge strane, postoje informacije da se događaj desio u privatnom objektu.

Navodno, tri dječaka su predmetima silovala svog vršnjaka.

Spominje se još jedan slučaj silovane djevojčice, o kojem se, takođe ništa zvanično ne može saznati.

Da je u Gračanici sigurnosna situacija zabrinjavajuća, govori i činjenica da su građani imali prošli mjesec sastanak sa nadležnim službama, ustanovama i institucijama na temu poboljšanja sigurnosti i bezbjednosti u ovom gradu. Na sastanku je razgovarano i o vršnjačkom nasilju.

“Svjedoci smo užasnih događaja u proteklom periodu koji su se desili u našem gradu i koji nas zabrinjavaju. Imali smo izbodenog starijeg maloljetnika na autobuskoj stanici, nekoliko primjera vršnjačkog nasilja, snimci koji kruže po društvenim mrežama što se tiče ovog slučaja koji je bio nedavno, a i vršnjačkog nasilja koje je bilo u krugu Srednjoškolskog centra, odnosno gradskog parka”, kazala je jedna građanka.

Gradonačelnik Nusret Helić je obećao formirati stručno radno tijelo kako bi se stanje sigurnosti podiglo na viši nivo, a zatražen je i veći angažman policije, Centra za socijalni rad i drugih institucija.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Muškarac koji je skočio sa Starog mosta u Mostaru je stranac koji je u Sarajevu hodao bos po snijegu

U apartmanu su pronađene njegove lične stvari, među kojima i pasoš, laptop te dva mobilna telefona. Muškarac koji je 31....

Možda vas zanima i ovo